Manchester City holdt lekestue

Aston Villa holdt stand i 45 minutter, så sa det pang. Nå er det opp til Liverpool å svare.

3-0: Ilkay Gündogan jubler etter å ha satt inn Manchester Citys tredje scoring for dagen. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
3-0: Ilkay Gündogan jubler etter å ha satt inn Manchester Citys tredje scoring for dagen. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Aston Villa 3-0 (0-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City var ute etter å legge press på ligaleder Liverpool, som møter Tottenham på Anfield i morgen.

De lyseblå kunne krympe avstanden opp til toppen til tre poeng med en kamp mer spilt. Aston Villa holdt stand i 45 minutter etter heroisk innsats, men så raknet det bakover like etter hvilen.

I løpet av 24 minutter i andre omgang scoret City tre ganger, etter at lufta gikk fullstendig ut av Aston Villa-ballongen. Det ble derfor en ren transportetappe for Pep Guardiolas mannskap til slutt.

- Vi spilte bra i 45 minutter, ikke i den første, og vi må gi skryt til Aston Villa. I første omgang spilte vi ikke slik vi ønsket, i andre omgang var vi bedre, og den første scoringen hjalp oss. Vi må ikke bare spille fotball i 45 minutter, sier Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

Om avstanden til Liverpool, sier Guardiola at det ikke er noe han fokuserer på.

- Det er i morgen kveld, vi har spilt en kamp mer. Vi får se i morgen. For seks dager siden var vi åtte poeng bak, nå er det tre, det er en god erfaring for oss. Men de må først spille mot Tottenham, sier Guardiola og fortsetter:

- Jeg er ikke bekymret over tabellen, men hvordan vi spiller. Hvis vi spiller slik vi spilte i andre omgang i dag, vil vi være med. Spiller vi slik vi spilte i første omgang, vil vi være langt unna serieledelsen. Det er slik jeg ser på det.

Kampfakta:

Manchester City - Aston Villa 3-0 (0-0)

MÅL: Sterling (46) - De Bruyne (65) - Gündogan (70)

Rødt kort: Fernandinho (88 - to gule)

Stort overtak

Hjemmelaget styrte det meste på Etihad-gresset, men sleit med å finne veien til mål. Det manglet likevel ikke på store sjanser før hvilen.

Gabriel Jesus, som fikk en sjelden start på hjemmebane i stedet for Sergio Agüero, skjøt like utenfor da han vendte fint opp i boksen, før David Silva også avsluttet noen centimeter utenfor målet noen minutter før hvilen etter pasning fra Raheem Sterling.

City hadde mye ball og skuddstatistikken viste 11-4 i favør hjemmelaget til pause. Antall skudd på mål viste imidlertid 2-1, et godt eksempel på at Pep Guardiolas menn sleit med å teste Villa-keeper Tom Heaton.

Aston Villa kom også til noen sporadiske sjanser, som da VAR måtte i aksjon etter rop om hands på John Stones, men tempoet i angrepet til de to lagene var som natt og dag.

KAMPDAG: Utenfor Old Trafford venter fansen spent på å se storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

Lekestue

Men like etter hvilen glapp det bak hos bortelaget. Jesus gikk opp i en duell og ballen havnet hos Sterling på løp i boksen. Lynvingen var kald alene med Heaton, og sendte City i ledelsen.

Like etterpå burde Jesus trygget ledelsen da han var helt alene med Heaton, men ballen gikk via Tyrone Mings som fikk kastet seg inn på streken og dunket ballen over eget mål.

Så kom 2-0. Kevin De Bruyne pisket ballen inn i boksen slik han har for vane å gjøre, og denne gangen gikk ballen forbi alle i boksen og i mål bak Heaton. VAR sjekket om scoringen skulle annulleres fordi den så ut til å være innom både David Silva og en offsideplassert Sterling, men scoringen ble stående.

Guardiola er tydeligvis lei av å snakk om videdømming, noe som ofte blir tema på pressekonferanser etter kamper.

- Hør her. Alle managere får ansvaret for å snakke om VAR. Vi er managere, snakk med dommerne, vær så snill. Snakk med de som har laget systemet, sier Guardiola, før han kommer borti mikrofonen og sier «VAR» på en tilgjort og sint stemme som får salen til å le.

Ikke lenge etterpå økte hjemmelaget til 3-0 ved Ilkay Gündogan, som dunket ballen i mål fra returrommet etter en dødball.

Dermed kunne Guardiola tillate seg å ta ut De Bruyne og Sterling kvarteret før slutt. Nå ligger presset på Liverpool til å ta tilbake ledelsen på seks poeng.

P.S: Fernandinho pådro seg sitt andre gule kort like før slutt og ble utvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer