Manchester City imponerte ingen i Hellas

Farlig utgangspunkt før returmøtet

Slåss: Aris Thessaloniki kjempet med nebb og klør for å unngå tap i kampen mot Manchester City. Foto: EPA/SOTIRIS BARBAROUSIS
Slåss: Aris Thessaloniki kjempet med nebb og klør for å unngå tap i kampen mot Manchester City. Foto: EPA/SOTIRIS BARBAROUSISVis mer

(Dagbladet): Aris Thessaloniki - Manchester City 0-0

Roberto Mancini stilte med sitt beste mannskap i bortekampen mot greske Aris i 8-delsfinalen i Europaligaen.

Og det med god grunn.

Hjemmelaget Aris hadde før dagens oppgjør hele 24 hjemmekamper i Europa uten tap. En mer enn godkjent statistikk for et lag som ikke er bortskjemt med pokaler i premieskapet.

Sjansefattig Nyervervelsen Edin Dzeko har ennå ikke funnet formen på topp med Carlos Tevez denne sesongen, og denne kampen var ikke noe unntak. Bosnieren fikk kampens største sjanse i førsteomgang da han fikk avsluttet fra rundt fem meter. Keeperen var med på notene og gjorde en fin benparade på skuddet.

Resten av den første omgangen bar preg av stillingskrig og lite sjanser.

Pussig situasjon Andreomgangen startet slik den første startet. City-keeper Hart var involvert i en pussig situasjon hvor han glapp ballen i det han skulle sparke ut. Kolo Toure går i veien for sin egen keeper som rekker å ta ballen igjen før den treffer bakken. Problemet er bare at ballen har vært over 16-meterlinja, ifølge dommeren.

Aris klarte ikke å omgjøre frisparket til scoring, og kampen fortsatte uten de store sjansene.

Like før slutt fikk Micah Richards gå uforstyrret opp på corner, men det endte i en svak heading. Dermed endte det målløst i Hellas.