Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City er Premier League-mester 2017/18

Manchester City ligamester etter tam United-forestilling

Da United tapte kunne City juble for ligagullet.

TAP: José Mourinhos Manchester United tapte mot West Bromwich søndag kveld. Det betyr at byrival Manchester City er Premier League-mester. Foto: Action Images / Andrew Yates
TAP: José Mourinhos Manchester United tapte mot West Bromwich søndag kveld. Det betyr at byrival Manchester City er Premier League-mester. Foto: Action Images / Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United - West Bromwich 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Forrige helg slo Manchester United byrival City, og sørget for at de lyseblå måtte drøye feiringen av årets ligatittel.

Søndag tapte United mot nedrykksdømte West Bromwich, og City kunne endelig juble for et vel fortjent Premier League-gull. Det er femte gang de vinner Englands øverste divisjon. Den forrige ligatittelen kom i 2014.

De gjorde sin del av jobben søndag kveld da de banket Tottenham 3-1 på Wembley.

På Old Trafford ble Jay Rodriguez' scoring i den andre omgangen forskjellen på lagene, da West Bromwich tok sin første ligaseier siden 13. januar.

Søvndyssende 1. omgang

Før dagens kamp sto Manchester United med fem strake seirer i ligaen, og et godt grep om andreplassen i divisjonen. West Brom på sin side virker å nærmest ha gitt opp kampen om Premier League-spill neste sesong. De lå nederst før oppgjøret og med elleve poeng opp til trygg plass.

Det var likevel bortelaget som fikk kampens første store sjanse. Rodriquez snappet ballen om spilte videre til Jake Livermore, som dro av en spiller. Midtbanespilleren forsøkte å skyte lavt mot det lengste hjørnet, og bare en mesterlig fingertupp-redning fra David de Gea sto i veien.

United slet med å bryte gjennom et lavtliggende West Brom, og det ble ikke bydd på mye stor underholdning gjennom de første 45 minuttene. Midtveis i omgangen skulle hjemmelaget hatt straffespark da Craig Dawson stemplet Ander Herrera, som var på vei gjennom feltet med ballen. Men spanjolens rop om straffe ble ignorert av kamplederen.

Romelu Lukaku og Alexis Sánchez kom til noen små farligheter, men ellers var det relativt stille fra «De røde djevlene» før pause.

Rodriguez-scoring

Det gikk treigt framover også i den andre omgangen, men 20 minutter etter sidebytte ble Ben Foster satt på en skikkelig prøve.

Nemanja Matic fant Lukaku med et innlegg, og belgieren headet kraftfullt mot det lengste hjørnet. I full strekk fikk Foster vippet bort ballen fra målet, og spissen måtte fortvilet innse at det ikke ville seg denne gangen heller.

I stedet var det West Bromwich som slo til og tok ledelsen. Matic fikk en liten dytt og headet innover mot sitt eget mål. Der dukket Jay Rodriguez opp og banket gjestene i føringen.

United presset på for en utlikning mot slutten av kampen, men klarte aldri å finne veien til nettmaskene. Dermed er deres nærmeste nabo årets mester. United på sin side må kjempe videre for å posisjonere seg blant topp fire.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!