Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City rystet av Liverpool: 3-0 til pause

De røde scoret tre mål på 19 minutter.

3-0: Sadio Mané øker ledelsen. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Manchester City 3-0 til pause (oppdateres med scoringer).

(FourFourTwo): SISTE: Liverpools Mohamed Salah måtte ut med skade etter 51 minutter. Han holdt seg til lysken.

Jürgen Klopp har tidligere sammenliknet den intensive spillestilen han foretrekker med heavy metal-musikk. Og i kveld fikk vi servert et veldig høylytt stykke i løpet av 19 minutter - som lamslo og paralyserte Manchester City-spillerne.

For etter ti minutters spill så det ut til at City-manager Pep Guardiola hadde truffet perfekt med taktikken, for de virket som de lyseblå nærmest var en mann mer på banen.

Men så snudde det fullstendig.

I tillegg var det en kamp i kampen mellom de to spillerne som flest holder for å være de som har vært best i Premier League denne sesongen: Kevin de Bryne og Mohamed Salah. Og det var sistnevnte som åpnet best.

For etter en start der City hadde mye ball, fikk Liverpool muligheten til å kontre da Leroy Sané bommet på et oppspill. Liverpool spilte hurtig i lengderetning og en offside-plassert Salah ble spilt fri på høyrekanten.

Egypteren spilte Roberto Firmino gjennom, før førstnevnte plukket opp sin egen retur etter at Ederson reddet forsøket hans. Ballen fant veien til Salah, som hadde beveget seg inn i boksen. Han gjorde ingen feil, og hamret ballen via keeper og i mål.

Det var Salahs 39. scoring i alle turneringer for Liverpool denne sesongen - en smått utrolig statistikk i en debutsesong.

2-0: Alex Oxlade-Chamberlain øker ledelsen. Video: Viasat

Doblet ledelsen

Liverpool hadde også en god statistikk å vise til hjemme i Europa, med 14 strake kamper (ni seire) uten tap. Sist det ble nederlag vant Real Madrid 3-0 mot de røde tilbake i oktober 2014.

Og den så ut til å bli forlenget. For etter 20 minutter sto det 2-0 på lystavla på Anfield.

Alex Oxlade-Chamberlain har måttet tåle mye kritikk etter den store prislappen Liverpool betalte til tross for en nokså anonym tilværelse i Arsenal, men i kveld var det glemt.

Midtbanespilleren tok vare på sjansen og hamret ballen i nettet fra langt hold, samtidig som Ederson ble stående som en saltstøtte.

1-0: Salah kriger inn ledelsen for Liverpool. Video: Viasat

Tredje for dagen

Som om ikke det var nok stanget også Sadio Mané inn hjemmelagets tredje scoring etter 31 minutter etter et innlegg av Salah.

Pep Guardiolas menn var rystet, og det blir spennende å se hva spanjolen får mannskapet til å gjøre på Anfield-gresset i den andre omgangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!