Manchester City satte seiersrekord

Manchester City satte ny Premier League-rekord med sin 15. strake seier da Swansea ble knust 4-0 på eget gress onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pep Guardiolas lag virker ustoppelig og slettet onsdag Arsenals rekord på 14 strake PL-seirer, satt fra februar til august i 2002.

David Silva scoret to ganger i Swansea, mens Kevin De Bruyne og Sergio Agüero scoret en gang hver mot tabelljumboen.

– Å vinne 15 kamper på rad gir oss stor selvtillit. Om folk blir glade av å se på oss så er det den beste gaven, sa Guardiola.

– En manager opplever ulike ting. Han både lider og koser seg. Når laget spiller godt, er jeg lykkelig.

City har vunnet hver eneste seriekamp siden 1-1-kampen hjemme mot Everton 21. august. Laget er oppe i 52 seriemål og har dermed et scoringssnitt på mer enn 3.

Målfest

Silva flikket Bernardo Silvas innlegg i mål til 1-0 i det 27. minutt. De Bruyne skrudde et frispark i mål sju minutter senere, og med to måls City-ledelse halvveis var det meste avgjort.

Swansea satte inn Tammy Abraham som tredje spiss i annen omgang, men det ga bare City mer rom å angripe i.

Det tredje målet var det fineste. Silva spilte vegg med Raheem Sterling før han vippet ballen over keeper Lukasz Fabianski.

Agüero var farlig hele kvelden og fikk sin scoring fem minutter før slutt på pasning fra innbytter Yaya Touré.

United-seier

Manchester City har fortsatt 11 poengs forsprang til byrival United, som slo Bournemouth 1-0 takket være Romelu Lukakus scoring i første omgang.

Lukaku var involvert i begge baklengsmålene i byderbyet mot City søndag og misset en stor sjanse, men revansjerte seg onsdag da han nikket inn Juan Matas innlegg.

– Jeg er fornøyd med tre poeng. Det var en vanskelig kamp. Bournemouth hadde en hviledag mer enn oss og var friskere både fysisk og mentalt, sa United-manager José Mourinho.

Joshua King spilte hele kampen for gjestene, men greide ikke å score målet som ville gitt sørkystlaget et viktig poeng og samtidig økt City-luken ytterligere.

Spurs-glede

Tottenham slo Brighton 2-0 med mål av Serge Aurier og Son Heung-min og klatret tilbake til 4.-plass, mens to andre lag i tetsjiktet avga nye poeng.

Liverpool greide bare 0-0 hjemme mot et West Bromwich som satte klubbrekord med sin 16. strake kamp uten seier, mens Arsenal fikk samme resultat i byderbyet borte mot nestjumbo West Ham. Liverpool og Arsenal er henholdsvis nummer fem og sju.

Liverpool-manager Jürgen Klopp freste mot dommeren for annen gang på fire dager etter at Dominic Solankes mål ble annullert fordi ballen hadde vært borti armen hans.

West Ham var nærmest seieren i Øst-London da innbytter Javier Hernández' skudd traff undersiden av tverrliggeren.

Takk for sist

Leicester vant hele 4-1 borte mot Southampton, mens Everton fikk en opptur med 1-0-seier i Newcastle. Begge vinnerlag ble ledet av managere som tidligere har fått sparken hos onsdagens motstander.

Claude Puel og Sam Allardyce kunne glede seg litt ekstra over tre poeng.

Wayne Rooneys 10. Everton-mål for sesongen påførte Newcastle det sjuende tapet på de åtte siste kampene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer