Manchester City snudde til seier etter marerittåpning

Manchester City slo tilbake etter skrekkstart

Ishak Belfodil sjokkerte Pep Guardiolas mannskap, men Sergio Agüero og David Silva svarte og ga gjestene en viktig seier.

  • Hoffenheim - Manchester City 1-2 (1-1)
  • Juventus - Young Boys 3-0 (2-0)

Manchester City har på ingen måte fått starten de hadde håpet på i Champions League denne sesongen. I første kamp gikk de på et overraskende tap hjemme mot Lyon.

Det så ikke ut til å bli bedre i åpningssekundene mot Hoffenheim. Hjemmelaget brukte 43 sekunder på å ta føringen, men et tålmodig og sjanseskapende bortelag klarte til slutt å snu kampen.

Sergio Agüero utlignet nemlig etter bare åtte minutter og derfra og inn var det en kamp mot veggen for Hoffenheim å holde unna.

Hoffenheims manager Julian Nagelsmann har allerede signert for å ta over RB Leipzig fra neste sommer, men det unge trenergeniet har ikke hvilt på laurbærene i starten av denne sesongen.

De helblå fra Sinsheim i Tyskland gjennomførte en meget god kamp helt til en kardinalfeil av Stefan Posch fem minutter før slutt, serverte David Silva en gylden mulighet han ikke lot gå fra seg.

Følg alle kveldens Champions League-kamper i Dagbladets livestudio.

Marerittstart

I kveld skulle skuta rettes opp, men etter bare 43 sekunder var det i stedet vertene Hoffenheim som sjokkerte de engelske seriemesterne.

Ishak Belfodil satte ballen forbi Ederson etter en fin pasning av Kerim Derimbay.

En verst tenkelig start for Pep Guardiola og gjestene fra England.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Manchester City slo tilbake. Seks minutter seinere var lagene like langt.

En nydelig gjennombruddspasning av David Silva fant lynraske Leroy Sané bak Hoffenheims forsvar. Tyskeren slo på tvers til Sergio Agüero som kunne sette ballen i mål.

Hoffenheim start med en trebackslinje og sto høyt. Det ga City muligheter til å kontre gjennom sine lynhurtige kantspillere Raheem Sterling og Leroy Sané.

Førstnevnte var uhyre nære å gi gjestene ledelsen etter et strålende raid, men Oliver Baumann vartet opp med en strålende redning.

Snytt for straffe

Manchester City presset vertene, og særlig Sergio Agüero var hissig på grøten. Ved to anledninger kom han seg til skudd i gode posisjoner. Den ene tvang fram en meget god redning av Baumann, mens den andre seilte rett over tverrliggeren.

Også i den andre omgangen var det City, for kvelden kledd i lilla og oransje som presset på.

Likevel var det neste så Hoffenheim snek seg til en ledelse. Ederson feilberegnet helt et langt utspill i bakrom fra Hoffenheims keeper og havnet under ballen nesten 40 meter fra eget mål. Heldigvis for den brasilianske keeperen var Sané tilbake og løp opp Belfodil og fikk klarert.

Med 18 minutter igjen ropte hele City-laget på straffe etter at Leroy Sané gikk ned etter å ha spilt ballen forbi Baumann. Dommeren vinket vekk alle appellene for straffe, og ga kun utspill fra mål.

Reprisen viste at Sané ble tatt og City var dermed snytt for et straffespark.

Uten Nordtveit

Hoffenheim måtte klare seg uten en småskadd Håvard Nordtveit som ikke var med i kamptroppen mot engelskmennene.

28-åringen er ute med en lårskade, men ble tatt med i Lars Lagerbäcks landslagstropp og skal være klar til spill der.

Dybala helten for Juventus

Juventus hadde aldri problemer i kveldens andre tidlige oppgjør i Champions League. De regjerende seriemesterne fra Italia viste sin klasse i en kamp Cristiano Ronaldo måtte se på fra tribunen etter det røde kortet mot Valencia sist.

Argentinske Paulo Dybala var kampens store stjerne og scoret like greit alle tre målene i seieren.

Det første kom på en fantastisk helvolley etter en strøken langpasning fra Leonardo Bonucci som Dybala ekspederte fantastisk i lengste hjørne. En praktscoring av 24-åringen.

Det andre var av den enklere sorten da spissen enkelt kunne sette inn en retur etter at Young Boys keeper måtte gi retur på et hardt skudd fra Blaise Matuidi.

Det tredje målet var også av det vakre slaget. Juventus spilte klikk-klakk fotball ved sveitsernes sekstenmeter før Mandzukic fant en helt ledig Cuadrado til høyre i feltet. Høyrekanten la uselvisk ballen på tvers av målet til en umarkert Dybala som dermed kunne juble for hat-trick.

Dermed har Juventus fått en perfekt åpning på Champions League med to strake seire.