Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City snublet mot et Blackburn med King på banen

Må ut i omkamp.

OMKAMP: Alvaro Negredo og Manchester City måtte slite borte mot Blackburn i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
OMKAMP: Alvaro Negredo og Manchester City måtte slite borte mot Blackburn i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

• Blackburn-Manchester City 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Det var ikke mange som levnet Blackburn de store sjansene da de tok imot Manchester City på Ewood Park i formiddagens 3. runde-kamp i FA-cupen.

Men oppgaven ble på ingen måte like enkel som først antatt for tittelutfordrerne.

Ikke før første omgang var i sine siste sekunder fikk Alvaro Negredo satt inn ledermålet etter en corner, men hjemmelaget kom tilbake og reduserte like etter hvilen ved Scott Dann.

Flere mål ble det ikke, og dermed må Manchester City ut i omkamp mot Championship-laget. Langt fra ideelt i et allerede tett kampprogram.

Lå i kortene Det var ikke stort som skjedde i den første omgangen på Ewood Park, men vertene forsvarte seg lenge veldig godt.

David Silva fikk bortelagets største mulighet etter en drøy halvtime, men blåste ballen over fra elleve meter.

Likevel satt man litt med følelsen av at Negredo ville komme til en stor mulighet, og like før hvilen kom den. Edin Dzeko headet ned et hjørnespark fra Silva, og på fem meter ventet målmaskinen.

Ut fra reprisene kunne det se ut som om spanjolen sto i en hårfin offside, men den var i så fall meget vanskelig å se, og avslutningen var det ingenting å si på. Med ventrebeinet sendte han hjemmelaget i ledelsen, og senket mange skuldre blant bortefansen.

Ga seg ikke Men Blackburn viste at den første omgangen ikke på noen måte var et blaff.

OPPSKRIFTSMESSIG: Alvaro Negredo fortsatte den gode formen, og noterte seg på scoringslista også i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
OPPSKRIFTSMESSIG: Alvaro Negredo fortsatte den gode formen, og noterte seg på scoringslista også i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Ti minutter etter pause steg Rudy Gestede til vers på en corner, og selv om headingen til spissen fra Benin virket veldig overkommelig ga Costel Pantilimon en retur rett ut i feltet. Der ventet Dann og ekspederte sikkert kula i mål til 1-1.

Utlikningen var en real vitamininnsprøytning for hjemmelaget, og med en liten halvtime igjen så Pellegrini seg nødt til å kaste inn Yaya Toure. Blackburn-manager Gary Bowyer svarte sporenstreks med å sette inn Joshua King.

I garderoben Med Toure på banen klare gjestene bedre å demme opp for Blackburn-offensiven, og sakte men sikkert tok de tilbake initiativet i kampen.

Med et lite kvarter igjen måtte Paul Robinson ut i full strekk på et skudd fra Jesus Navas og City så ut til å feste grepet, men med fem minutter igjen pådro Dedryk Boyata sitt andre gule kort og belgieren måtte vandre slukøret i garderoben.

Flere mål ble det ikke på Ewood Park, og dermed må de lyseblå fra Manchester ut i omkamp mot Championship-laget. Neppe det Manuel Pellegrini hadde ønsket seg før dagens oppgjør.

UTLIKNING: Scott Dann takket for muligheten og banket inn utlikningen fra kloss hold. Foto: AP Photo/Jon Super
UTLIKNING: Scott Dann takket for muligheten og banket inn utlikningen fra kloss hold. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media