SJOKKSEIER: Southampton vant noe overraskende mot Manchester City i kveld. Med keepertabbe, dårlig forsvarsspill og selvmål var 3-1-tapet et faktum. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
SJOKKSEIER: Southampton vant noe overraskende mot Manchester City i kveld. Med keepertabbe, dårlig forsvarsspill og selvmål var 3-1-tapet et faktum. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Manchester City snublet mot Southampton

Keepertabbe og selvmål to av grunnene.

(Dagbladet): Southampton - Manchester City 3-1 (2-1)

Vegard Forren var for første gang en del av troppen til Southampton i kveld. 24-åringen fikk ingen Premier League-debut, og det var City som utmerket seg spesielt i denne kampen. Som det dårligste laget.

Southampton gikk friskt ut fra start, og scoret allerede etter seks minutter som en konsekvens av klønete forsvarsspill av City. Etter det fulgte både en keepertabbe og selvmål.

Det var ingenting som ropte «seriemester» ved de blåkledde i kveld.

Selvmål og keepertabbe 2-0-målet scoret Southamptons Davis etter en klønete ballhåndtering av City-keeper Joe Hart. Han tar imot et skudd, glipper ballen mellom beina, og en våken Davis er på plass og sklir den i mål.

At Dzeko reduserte til 2-1 før pause, var mager trøst for det som fulgte i omgangen etter.

På et Southampton-innlegg står Citys Gareth Barry upresset foran mål og bredsider ballen sikkert i mål. Hva han prøver å få til, er usikkert, men selvmål er det. 3-1 ble også sluttresultatet.

- Skikkelig dårlig - Det var en skikkelig dårlig opptreden. Southampton var bedre enn oss, sier City-boss Roberto Mancini etter kampen ifølge BBC.

Italieneren var ikke fornøyd med sine disiplers begredelige forestilling mot Southampton i kveld.

- Jeg har aldri sett laget slippe inn mål på denne måten. Vi hadde to utrolige bommerter. Det var virkelig dårlig spilt. Vi spilte hele kampen med bare to eller tre spillere. Tre mot elleve er vanskelig. Jeg er virkelig skuffet over mine spillere i dag. Når vi spiller sånn blir jeg irritert, sier Mancini.

- Ti prosent sjanse I morgen møter Manchester United Everton på Old Trafford. Det blir trolig ikke en enkel oppgave for de rødkledde, men med Citys tap i dag, kan de sikre seg en tolv poengs luke i tetstriden. Å tette den luka blir ingen lett oppgave for City.

- Det blir vanskelig å vinne ligaen nå. Jeg pleier å være optimistisk, og vil gjerne være det nå, men det er vanskelig. Jeg tror vi har en ti prosent sjanse til å vinne ligaen nå. Jeg tror ikke United vil gi fra seg dette, sier Mancini.