NUMMER TO: Manchester City har hatt en god sesong, men noen blemmer har ført til at laget ligger bak Liverpool på Premier League-tabellen. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix.
NUMMER TO: Manchester City har hatt en god sesong, men noen blemmer har ført til at laget ligger bak Liverpool på Premier League-tabellen. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix.Vis mer

Manchester City-stjerne frykter reprise av Klopps Dortmund-triumf

Ilkai Gündogan spilte under Jürgen Klopp da de vant ligaen i Tyskland. Nå mener han at Liverpool er i en lignende situasjon.

Manchester City gjorde sin del av jobben da de slo Arsenal 3-1 søndag ettermiddag. I kveld er det Liverpool sin tur til å svare i den jevne tittelkampen mellom de to storlagene. Klopps menn møter i kveld et ustabilt West Ham-lag, som har slitt med å finne rytmen denne sesongen.

I den anledning har Ilkai Gündogan uttalt seg om sin tidligere managers tittelsjanser. Midtbanespilleren var med på å vinne ett ligagull sammen med Klopps Dortmund, og tyskeren sier til Manchester Evening News at han ser likheter mellom Klopps Dormund og Klopps Liverpool.

- I Dortmund hadde vi fordelen av å bare spille i helgen, og så hadde vi fri i midtuken. Klopp er nå i en lignende situasjon med Liverpool. De har bare Premier League og Champions League, forklarer Gündogan.

Tett kampprogram

Når det gjelder for City, har de fortsatt en FA-cup-tittel å kjempe for, der de møter enten Middlesbrough eller Newport County. I tillegg har Guardiolas mannskap tatt seg hele veien til finalen i den engelske Ligacupen.

Det har vært et skikkelig race om ligatittelen i år - spesielt om man sammenlignet med fjoråret, der City var totalt overlegne poengmessig. Nå har de altså fått solid konkurranse av Liverpool, som foreløpig topper Premier League.

- Kanskje kampprogrammet er en fordel for dem. Jeg er ikke sikker. Det er ingenting vi kan endre nå. De må spille sine kamper og vi må spille våres, sier Gündogan.

Det at Liverpool har en liten avstand ned til City, mener Gündogan kan være en fordel for rødtrøyene.

- Kanskje er det litt vanskeligere for oss nå, fordi nå har vi ikke den avstanden mellom oss selv og de andre lagene, og hvis man har den avstanden, vil man få høyere selvtillit, mener han.

Videre legger ikke Gündogan skjul på at de ser på hva Liverpool gjør, og følger med på deres kamper. Han sier at han også har et håp om at Liverpool går på noen smeller i løpet av sesongen som City kan dra fordel av.

- Vi må utfordre oss selv. Vi vil vinne kampene våre og kunne si at vi gjorde vårt beste. Jeg tror at det fortsatt er mulig å vinne tittelen, sier midtbane-eleganten.

- For enkelt for City

På spørsmål om Gündogan skal se kampen mellom Liverpool og West Ham, antyder han at det er gode muligheter for at han vil gjøre nettopp det.

- Det kommer an på vår egen kamp. Da vi tapte mot Newcastle, var jeg ikke i humør til å se noen andre kamper. Denne gangen ser jeg kanskje flere kamper. Vi kan ikke nekte for at Liverpool også har en god sesong. De har gode spillere, og de vil gjøre alt de kan for å være på toppen av tabellen frem til sesongslutt, sier han.

Til tross for at tyskeren er mest bekymret over kampprogrammet, tror tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher at det er noe annet som er grunnen til at City ligger bak Liverpool på tabellen.

- Spillet har blitt for enkelt for City, og de kjeder seg. Det forklarer tapene deres for meg, fordi da de tapte mot Chelsea spilte de bra. Veldig bra. Det var ikke en svak kamp, men det er sånt som skjer, og du må bare akseptere det, sa Jamie Carragher ifølge Liverpool Echo, og sikter til da City tapte 2-0 mot Chelsea i desember.