Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City svarte Liverpool

Manchester City levde farlig i perioder, men vant 3-1 mot Everton.

JUBLET FOR SEIER: Manchester City vant til slutt greit mot Everton. Foto: Lindsey Parnaby / AFP / NTB Scanpix
JUBLET FOR SEIER: Manchester City vant til slutt greit mot Everton. Foto: Lindsey Parnaby / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den regjerende mesteren er dermed fem poeng bak Liverpool, som tidligere på dagen vant borte mot Sheffield United.

Gabriel Jesus sendte gjestene i føringen, før Dominic Calvert-Lewin utlignet for Everton. 20 minutter satte Riyad Mahrez inn 2-1 på et frispark, før Raheem Sterling punkterte kampen med sin scoring fem minutter før slutt.

Everton skapte flere gode sjanser, men var ikke effektiv nok til å straffe gjestene. Gjestene fra Manchester vant til slutt fortjent.

Jesus-mål og utligning

Lørdagens oppgjør åpnet med uhyggelige scener. Theo Walcott måtte forlate banen etter bare minutter. Hurtigtoget fikk en ball i hodet og klarte ikke å fortsette. Han ble fraktet av banen på båre. Everton opplyste i pausen at engelskmannen ble sendt til sykehus for en undersøkelse.

Da fotballen startet var det gjestene som skapte de store sjansene. Etter 12 minutter var det smått ufattelig at Ilkay Gündogan ikke scoret. Han fikk stå helt alene på to meter, men skjøt i tverrliggeren.

Gylfi Sigurdsson var farlig frampå etter 24 minutter, men Everton-spillerens avslutning ble blokkert. Så smalt det i den andre enden av banen. Kevin De Bruyne la følsomt inn til Gabriel Jesus i feltet. Brasilianeren gjorde ingen feil og stanget gjestene i føringen.

Ti minutter senere sto det 1-1. City har virket sårbare defensivt denne sesongen. Det var de også lørdag, noe Everton utnyttet. Etter en dårlig klarering, samt litt klabb og babb, endte ballen hos Séamus Coleman. Han løftet ballen over City-keeperen, og på streken forlenget Calvert-Lewin ballen i nettet.

Frisparkmål avgjorde

Den andre omgangen startet som den første, med City i hovedrollen. Både Gündogan og De Bruyne kom til gode muligheter, uten uttelling. I den andre enden var Yerry Mina nære for Everton da han steg til vers på en corner. Avslutningen endte over.

Etter en time var Sterling uhyre nære. Han ble spilt fri, men helt alene med keeper skjøt han utenfor. Svak avslutning.

20 minutter før slutt satt den for gjestene. De ble tildelt frispark på hjørnet av 16-meteren. Mahrez skrudde ballen i keeperhjørnet til 2-1. Jordan Pickford i Everton-buret burde trolig ha reddet.

Fem minutter senere hadde Calvert-Lewin en enorm mulighet til å utligne for andre gang, men avslutningen fra glimrende posisjon gikk rett på Ederson.

Samme mann var nære bare minutter senere. Mina headet, Ederson reddet og Calvert-Lewin var et par skonummer unna å få foten på returen.

Fem minutter før slutt ble istedenfor kampen punktert. Sterling var på rett plass på en retur og satte inn 3-1 via tverrliggeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling