Manchester City-unggutt hylles etter soloscoring: - Han er klubbens fremtid

Phil Foden plukket opp ballen på egen halvdel, satte fart og stoppet ikke før den lå i motstanderens mål.

HERJET: Phil Foden var i storslag for Manchester City lørdag kveld. Foto: Action Images.
HERJET: Phil Foden var i storslag for Manchester City lørdag kveld. Foto: Action Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Newport - Manchester City 1-4

- For en spiller han kommer til å bli de neste årene. Han er klubbens fremtid.

Det slo Kevin Kilbane fast på BBC Radio 5 Live etter Phil Fodens scoring i FA Cup-kampen mellom Newport og Manchester City.

Det er kanskje ikke så rart at Pep Guardiola angivelig valgte å avslå lånetilbud fra Newcastle, Southampton og Bournemouth for Phil Foden. Han ville gi 18-åringen muligheten til å imponere i cupene.

Det klarte han lørdag.

Manchester City ledet 1-0 etter en Leroy Sané-scoring da Foden plukket opp ballen på egen halvdel. Engelskmannen satte fart, dro seg forbi to med noen overstegsfinter, før han banket ballen i nærmeste hjørne.

- Unge Phil Foden er virkelig en herlig spiller. Et fantastisk talent. Silketouch, rask med ball - presis og smart. Han kunne vært spansk, skriver Gary Lineker på Twitter.

Målvakt Joe Day burde imidlertid ha reddet skuddet, men ballen spratt på det vanskelige underlaget. Og det var ikke bare han som sleit.

Vanskelige forhold

For selv om Manchester City dominerte cupkampen, tok det tid før de fant veien til mål på et vanskelig gressteppe. Det var ikke som matta på Etihad, eller av standarden Pep Guardiola & co. har blitt vandt med å spille på. Dette var Rodney Parade, en stadion som huser 7850 mennesker, og flere ballsikre spillere slet med førstetouchen.

Kampuret viste 51 spilte minutter før Sané scoret mot League Two-klubben.

Han ble spilt fri av Gabriel Jesus, og fra skrått vinkel hamret han ballen i ansiktet på Joe Day, Newports målvakt, før den spratt over målstreken.

Skuddet førte til at Day måtte få behandling fra støtteapparatet da han begynte å blø neseblod.

NESESTYVER: Joe Day får behandling etter å ha blitt skutt i ansiktet av Leroy Sané. Foto:Action Images.
NESESTYVER: Joe Day får behandling etter å ha blitt skutt i ansiktet av Leroy Sané. Foto:Action Images. Vis mer

Dribleraid nummer to

Men før dette, hadde Newport klart noe svært få har fått til denne sesongen. Ved å ikke slippe inn mål til pause, gjorde de som Liverpool, Lyon (over to kamper), Wolverhampton og Chelsea. De er de eneste som har hindret City i å score i første omgang.

Det var ikke nok til å detonere cupbomben mot den regjerende Premier League-mesteren, dog. Padraig Amond reduserte to minutter før full tid, men bare minuttet senere fjernet Foden all tvil:

Igjen gjorde han jobben selv. Han dro seg forbi to mann og over på sitt foretrukne venstrebein, før han klinket ballen i mål. På overtid fastsatte Riyad Mahrez sluttresultatet til 4-1.

Manchester City innfridde dermed forventningene, og er klare for neste runde i FA Cupen. Og i cupspillet har de lyseblå vært fryktelig gode:

Tallene deres fra Community Shield, ligacup og FA Cup har de scoret 34 mål, sluppet inn to og holdt nullen syv ganger.

Cupdrømmen er kanskje over for Newport, men de kan i hvert fall smykke seg med å sammen med Leicester, være et av to lag som har scoret mot Manchester City i cupspill.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer