Manchester City vant sesongens første trofe - slo Liverpool på straffer

Det måtte straffer til for å skille Manchester City og Liverpool. Den regjerende seriemesteren gikk til slutt seirende ut av duellen.

SESONGENS FØRSTE: Manchester City med det synlige beviset på Community Shield-seieren. Foto: Reuters.
SESONGENS FØRSTE: Manchester City med det synlige beviset på Community Shield-seieren. Foto: Reuters.Vis mer
  • Liverpool - Manchester City 1-1, 4-5 på straffer

Det var en underholdende kamp som ble spilt på nasjonalarenaen Wembley i London, og det måtte straffer til for å kåre en vinner da fjorårets to beste lag i England, Liverpool og Manchester City, møttes til dyst.

Det sto 1-1 etter full tid, takket være scoringer fra Raheem Sterling og Joel Matip. Manchester City vant rubbel og bit av turneringer i England forrige sesong, og kickstartet 2019/20-sesongen med å vinne Community Shield.

Etter 90 spennende minutter ble Gabriel Jesus og Claudio Bravo de store heltene, da det hele måtte avgjøres på straffer.

CHAMPAGNE-REGN: Manchester City-spillerne feirer Community Shield-triumfen. Foto: Reuters.
CHAMPAGNE-REGN: Manchester City-spillerne feirer Community Shield-triumfen. Foto: Reuters. Vis mer

Underholdende match

Til tross for at flere spillere fra begge lag har spilt i både Afrikamesterskapet og i Copa America denne sommeren, var det slagkraftige startellevere fra både Jürgen Klopp og Pep Guardiola, og kampen var preget av høyt tempo og flere store sjanser.

- Det var en god test for begge lag. Det er fint for spillerne å få kjenne på hva de kommer til å møte denne sesongen. På dette nivået er det lite som skiller lagene, sa Guardiola, ifølge BBC.

Raheem Sterling var i strålende form forrige sesong med 17 scoringer og 12 målgivende i Premier League, og han viste tidlig tegn på at han blir målfarlig også denne sesongen.

Etter 12 minutter vartet de lyseblå opp med en innøvd frisparkvariant. Ballen landet hos Sterling som fra drøye åtte meters hold avsluttet, og ballen snek seg under beina på den ferske Copa America-vinneren Alisson.

Det var Sterlings første scoring mot hans gamle arbeidsgiver Liverpool.

Store Liverpool-sjanser til tross, 1-0-ledelsen til City sto seg lenge.

Voldsomt Liverpool-press

Manchester City hadde sine sjanser de også, og den største, falt til målscorer Sterling. Kyle Walker spilte ham fri, og Sterling kom alene med Alisson. Servitør Walker kom på et sugende løp over hele banen, men i det avgjørende øyeblikket ble Sterling ubesluttsom, snublet, og en gigantisk mulighet rant ut i sanden.

Det var imidlertid Liverpool som styrte store deler av den andre omgangen.

Virgil van Dijk hadde en avslutning i tverrliggeren og Mohamed Salah - som for øvrig så svært pigg ut - hamret ballen i stolpen.

Men det var innbytter Joel Matip som skulle finne veien til mål. Han kriget ballen i mål etter innlegg fra stoppermakker van Dijk, drøye 13 minutter før full tid.

Liverpool fortsatte å presse på derfra.

Xherdan Shaqiri var nærme scoring, og det samme var Salah. To minutter på overtid reddet Claudio Bravo en avslutning fra ham, men returen falt tilbake til Salah. Egypteren headet ballen mot mål, men Kyle Walker var på plass med en utrolig redning på streken, da han brassesparket ballen unna på streken.

MIRAKULØS REDNING: Kyle Walker med det som kanskje var kampens øyeblikk, to minutter på overtid. Foto: Reuters.
MIRAKULØS REDNING: Kyle Walker med det som kanskje var kampens øyeblikk, to minutter på overtid. Foto: Reuters. Vis mer

Dermed måtte det avgjøres på straffer.

Jesus avgjorde

Liverpool begynte, med Shaqiri som førstemann ut. Sveitseren hamret ballen i mål, og ga dermed Liverpool en god start på straffesparkkonkurransen.

Manchester Citys Ilkay Gündogan var nestemann ut, og heller ikke han gjorde noen feil fra ellevemetersmerket. Georginio Wijnaldum fulgte opp med å bomme, etter en god redning fra vikarierende Bravo i City-buret.

Deretter scoret Bernardo Silva, og City var i ledelsen. Adam Lallana scoret for Liverpool, Phil Foden gjorde det samme for City. Alex Oxlade-Chamberlain satte sin straffe, før Oleksandr Zinchenko scoret på sin, selv om Alisson fikk fingertuppene på ballen.

Dermed måtte Salah score, noe han også gjorde. Det var uansett matchball til Manchester City, og brassen Gabriel Jesus gikk frem. Han satte ballen sikkert i mål, og Manchester City kunne slippe jubelen løs.

AVGJØRELSEN: Her har Gabriel Jesus sendt ballen forbi landsmann Alisson. Dermed vant Manchester City Community Shield. Foto: AFP-
AVGJØRELSEN: Her har Gabriel Jesus sendt ballen forbi landsmann Alisson. Dermed vant Manchester City Community Shield. Foto: AFP- Vis mer

Et skår i gleden for Guardiola & co. var det at Leroy Sané forlot banen med skade tidlig i oppgjøret.

City startet uansett sesongen med jubelscener og trofeløfting, akkurat som de avsluttet den forrige. Å slå laget som var nærmest dem forrige sesong, gir dem nok en del selvtillit inn mot den nye sesongen, som ikke er langt unna:

Førstkommende helg sparkes Premier League i gang igjen. Liverpool tar imot Norwich hjemme på Anfield til det som er sesongens første kamp. Lørdag skal Manchester City i aksjon, borte mot West Ham.