Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupens fjerde runde

Manchester City videre til FA-cupens femte runde

Manchester City tok seg enkelt videre da de slo Cardiff 2-0 i Wales.

Herlig frisparkmål: Kevin De Bruyne scoret et flott frisparkmål da Manchester City slo ut Cardiff i FA-cupens fjerde runde. Foto: NTB Scanpic
Herlig frisparkmål: Kevin De Bruyne scoret et flott frisparkmål da Manchester City slo ut Cardiff i FA-cupens fjerde runde. Foto: NTB Scanpic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Cardiff City - Manchester City: 0 - 2

(Dagbladet): Cardiff ligger på 3. plass i Championship og fikk det som forventet tøft mot Manchester City i FA Cupens fjerde runde. Klubbene møtes for 50. gang, og det er hele 24 år siden de sist møttes i FA-Cup sammenheng. Den gang vant Cardiff 1-0.

I kveld fikk Manchester City sin revansj. Alt går på skinner for de suverene serielederne som i kveld tok ett steg nærmere en FA-cup finale. Gjestene fra Manchester har stor bredde i stallen, men hadde med seg mange av lagets beste spillere til Wales. Til tross for tett kampprogram de siste månedene valgte Pep Guardiola å starte med spillere som Kevin de Bruyne og Rahim Steerling og dermed viser han at han tar FA-cupen på alvor.

Frisparkmål

Manchester City trykket til og førte kampen fra start. Kun 8 minutter ut i kampen scorer Kevin de Bruyne kampens første mål på en litt frekk frisparkvariant. Istedenfor å skyte ballen over muren velger belgieren å vente til muren hopper opp i forsøk på å avverge det kommende skuddet. I det muren hopper opp, kunne de Bruyne plassere skuddet langs bakken og i mål.

Etter 16 minutter er Cardiff frampå når Hoilett fyrer av et skudd på volley som reddes av Bravo. Noen minutter senere er Cardiff frampå igjen, men det ble bare nesten for vertene.

Etter 24 minutter får Bernardo Silva og Manchester City en scoring annullert til store fortvilelse for City-leiren. Bildene fra reprisen viser at Sané står i offside i keeperens siktlinje, men den avgjørelsen er diskuterbar.

Sterling doblet ledelsen

Raheem Sterling har vært god under Pep Guardiola, og spilleren fikk en enkel jobb da han headet inn kampens andre mål etter et perfekt innlegg fra Bernardo Silva etter 37 minutter spilt. Det ble ingen flere scoringer i første omgang og dermed gikk Manchester City til pause med en komfortabel 2-0 ledelse.

City fortsatte å kjøre kampen etter pause og kunne gått opp til 3-0 ledelse da Sterling rundet keeper, men Morrison får ryddet opp og avverget scoring.

Midtveis i andre omgang våknet Cardiff og de spilte seg til et par gode sjanser, men det ble bare nesten for vertene. Manchester City fortsatte å ha mye ball, men kom ikke helt til de store sjansene på slutten av kampen og det virket som de var fornøyd med å holde ballen i laget.

Så rødt

Ett minutt på overtid får Joseph Bennett sitt andre gule for kvelden og måtte forlate banen.

Det blir ingen scoringer i andre omgang og kampen ender med en solid 2-0 seier til Manchester City.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!