Manchester City vil utvide på Etihad

12 000 nye seter planlagt.

MYE VIL HA MER: Manchester City vil utvide sin storstue, Etihad, med ytterligerge 12 000 plasser over de neste sesongene. Foto: REUTERS/Phil Noble
MYE VIL HA MER: Manchester City vil utvide sin storstue, Etihad, med ytterligerge 12 000 plasser over de neste sesongene. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Manchester City offentliggjorde i dag planer for å utvide Etihad Stadium med ytterligere 12 000 sitteplasser.

Med det vil den totale kapasiteten nå 60 000. Når den tid kommer, vil kun Emirates og Old Trafford være større.

I skrivende stund kan også Newcastle ta imot flere tilskuere enn Manchester City. Arbeidet med å øke kapasiteten på Tottenhams White Hart Lane til 58.000 kan starte allerede til høsten.

I følge planene er det nord- og sørtribunen som skal utvides.

Pressekontakt for Manchester Citys skandinaviske supporterklubb Ole Fuglestad, sier at det så absolutt er grunnlag for å utvide.

- Det var én hjemmekamp som ikke var utsolgt i serien i fjor, og det var en onsdagskamp, sier han til Dagbladet.

Dette er naturligvis godt nytt for City-tilhengerne som kan vente flere ledige kampbilletter, og også flere rimelige sesongkort i de nye seksjonene. Fuglestad er stolt av at klubbens hans gjør noe for å få ned de skyhøye prisene på sesongkort i Premier League.

- Det er flott at de tenker på de som ikke har så mye penger å rutte med. Det er ikke alle lag som tenker på den måten, sier han.

Samtidig kan også bortefansen glede seg over at 1200 av de nye plassene er reservert for dem.

Dersom alt går etter planen vil stadion stå klar med 6000 nye seter før 2015/16-sesongen starter om drøye to år.

Noen prislapp på herligheten har derimot klubben ikke oppgitt.