Manchester Citys nye manager spår rotterace om tittelen

Manuel Pellegrini har møtt pressen for første gang som City-sjef.

KNALLHARD KONKURRANSE: Manuel Pellegrini tror fem, seks lag kommer til å kjempe om ligatittelen i England kommende sesong. Foto: Peter Powell / EPA / NTB Scanpix
KNALLHARD KONKURRANSE: Manuel Pellegrini tror fem, seks lag kommer til å kjempe om ligatittelen i England kommende sesong. Foto: Peter Powell / EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manuel Pellegrini (59) har stort press på seg før alvoret starter i Premier League neste måned.

Forgjenger Roberto Mancini fikk sparken 13. mai, nøyaktig ett år etter at han ledet klubben til sitt første ligamesterskap på 44 år.

Sist sesong ble laget nummer to i ligaen bak byrival Manchester United. De gikk også på ei skikkelig mine da de tapte FA-cupfinalen mot lille Wigan.

Det var langt fra godt nok for Citys styrtrike eiere, og italieneren måtte gå et par dager etter fiaskofinalen.

Hard konkurranse Nå er det chilenske Pellegrinis tur til å kjempe om trofeer, og onsdag ettermiddag møtte den tidligere Malaga-sjefen pressen for første gang.

Det unike med årets Premier League-sesong er at topp tre fra i fjor har nye managere. David Moyes har erstattet pensjonerte Alex Ferguson i Manchester United, mens Jose Mourinho er tilbake i Chelsea nesten seks år etter at han fikk sparken.

Pellegrini tror det kommer til å bli en voldsom kamp om å få heve ligatrofeet neste mai.

- Jeg er sikker på at David Moyes kommer til å gjøre det veldig bra, og Jose Mourinho kjenner ligaen godt. Det kommer til å bli hard konkurranse, og fem eller seks lag har sjansen til å vinne, sa chileneren.

- Skal spille attraktiv fotball Med de offensive spillerne City har i stallen, stilles det ikke bare krav om å vinne trofeer. Kampene skal også vinnes med stil. Pellegrini lover å underholde City-fansen.

- En av de viktigste grunnene til at jeg er her, er måten de tidligere lagene mine alltid har spilt. Vi skal spille attraktiv fotball, være på riktig halvdel og alltid ha et offensivt lag.

City har allerede handlet brasilianske Fernandinho og Jesus Navas for litt i overkant av 400 millioner kroner tilsammen, men Pellegrini sier han fortsatt planlegger å hente flere spillere.

Det viktigste er å få inn en ny spiss etter salget av Carlos Tevez til Juventus.

- Jeg snakket med Carlos for et par uker siden, og han var helt klar på at han ville bort. Det var det beste for ham og klubben. Nå har vi bare to spisser (Sergio Aguero og Edin Dzeko, red.anm.), og vi trenger én til, sier Pellegrini.

Det er kanskje ikke de beste nyhetene for den spissen svenske John Guidetti. 21-åringen scoret 20 seriemål på lån i nederlandske Feyenoord sist sesong, men ble altså ikke nevnt av Pellegrini og skal slite med å få spilletid i City.