Manchester-politiet etterforsker rasistiske tweets mot Yaya Touré

Gjenåpnet twitterkontoen - ble umiddelbart rasehetset.

UTSATT FOR RASISME: Det tok ikke lang tid etter at Manchester City's Yaya Touré gjenåpnet sin twitterkonto før han fikk rasistiske meldinger. Her fortviler han etter ikke å ha fått straffe da han ble taklet av Manchester Uniteds Marcos Rojo i søndagens derby. Foto: AP PHOTO/Jon Super
UTSATT FOR RASISME: Det tok ikke lang tid etter at Manchester City's Yaya Touré gjenåpnet sin twitterkonto før han fikk rasistiske meldinger. Her fortviler han etter ikke å ha fått straffe da han ble taklet av Manchester Uniteds Marcos Rojo i søndagens derby. Foto: AP PHOTO/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): I seiersrusen etter Manchester Citys derbyseier mot Manchester United på søndag, valgte Yaya Touré å gjenåpne Twitter-kontoen sin etter fem måneders fravær.

Touré rakk bare å komme med en eneste tweet før han fikk rasistiske hatmeldinger, og Sky News rapporterer på twitter at politiet i Manchester etterforsker saken.

To timer Ifølge Manchester Evening News, tok det bare to timer før den første rasistiske meldingen tikket inn. Den kom fra en Chelsea-supporter, som skrev en sjikanerende twittermelding som gikk på Tourés hudfarge.

I følge Daily Star har den kontoen blitt slettet, og en person som hevder å ha vært eieren av kontoen, har unnskyldt seg under dekknavnet «Petr Cech»:

- Jeg unnskylder meg til Yaya Touré og alle de som har blitt fornærmet. Det var en idiotisk handling, og jeg angrer dypt på det siden jeg ikke er en rasist, skrev brukeren.

Takker for støtten Yaya Touré har takket de som har gitt ham støtte, og tatt avstand fra de rasistiske tilnærmingene.

- Takk for alle velkommen tilbake-tweetene og støtten. Synd med den ignorante minoriteten, skrev Touré.


City-midtbanespilleren har heldigvis ikke latt seg påvirke til å ta seg enda en twitter-pause foreløpig, og hans offisielle konto finnes fortsatt.

Kick it out Flere har støttet ivorianeren på twitter, med hashtagen #kickitout, som refererer til organisasjonen som jobber med å sparke rasismen ut av fotballen.

- Hvorfor i all verden må Yaya Touré tåle tung rasisme bare fordi han har lyst til å bruke twitter?, skriver Chris Wilde.

En talsperson for organisasjonen har også uttalt seg til Kick it outs egne nettsider.

- Vi har mottatt klager om to forskjellige rasistiske tweets siktet mot Yaya Touré i går kveld. Vi har informert politiet, sa talspersonen.

- Yaya Touré har vært tilbake på twitter i bare noen timer, og har allerede blitt trakassert. Vi er sjokkert over det faktum at noen kan bli behandlet på denne måten. Det får fotballspillere til å stille spørsmålstegn ved om de skal gidde å bruke disse plattformene, og vi gir Yaya Touré vår fulle støtte, sa talspersonen videre.

CSKA-fans utestengt I morgen tar Yaya Touré og Manchester City imot CSKA Moskva på Etihad.


Da klubbene møttes i gruppespillet i fjor, ble CSKA-fansen anklaget og etterhvert utestengt for rasisme mot nettopp Yaya Touré.

For en måned siden ble straffen mot klubben utvidet, ettersom CSKA-fansen nok en gang ble tatt i å komme med rasistiske tilrop.

Straffen omfatter CSKAs tre neste hjemmekamper, og alle bortekamper frem til neste års Champions League.

Dermed slipper Yaya Touré å risikoen for å bli utsatt for rasehets av CSKA-fansen i morgen, og får heller støtte fra enda større hav av City-supportere.

Kampen mellom Manchester City og CSKA Moskva spilles i morgen klokken 20.45 på Etihad