Manchester-politiet etterforsker rasistiske tweets mot Yaya Touré

Gjenåpnet twitterkontoen - ble umiddelbart rasehetset.

UTSATT FOR RASISME: Det tok ikke lang tid etter at Manchester City's Yaya Touré gjenåpnet sin twitterkonto før han fikk rasistiske meldinger. Her fortviler han etter ikke å ha fått straffe da han ble taklet av Manchester Uniteds Marcos Rojo i søndagens derby. Foto: AP PHOTO/Jon Super
UTSATT FOR RASISME: Det tok ikke lang tid etter at Manchester City's Yaya Touré gjenåpnet sin twitterkonto før han fikk rasistiske meldinger. Her fortviler han etter ikke å ha fått straffe da han ble taklet av Manchester Uniteds Marcos Rojo i søndagens derby. Foto: AP PHOTO/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I seiersrusen etter Manchester Citys derbyseier mot Manchester United på søndag, valgte Yaya Touré å gjenåpne Twitter-kontoen sin etter fem måneders fravær.

Touré rakk bare å komme med en eneste tweet før han fikk rasistiske hatmeldinger, og Sky News rapporterer på twitter at politiet i Manchester etterforsker saken.

To timer Ifølge Manchester Evening News, tok det bare to timer før den første rasistiske meldingen tikket inn. Den kom fra en Chelsea-supporter, som skrev en sjikanerende twittermelding som gikk på Tourés hudfarge.

I følge Daily Star har den kontoen blitt slettet, og en person som hevder å ha vært eieren av kontoen, har unnskyldt seg under dekknavnet «Petr Cech»:

- Jeg unnskylder meg til Yaya Touré og alle de som har blitt fornærmet. Det var en idiotisk handling, og jeg angrer dypt på det siden jeg ikke er en rasist, skrev brukeren.

Takker for støtten Yaya Touré har takket de som har gitt ham støtte, og tatt avstand fra de rasistiske tilnærmingene.

- Takk for alle velkommen tilbake-tweetene og støtten. Synd med den ignorante minoriteten, skrev Touré.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer