Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United-advokat hjelper Solskjær i kampen mot Cardiff

Kan ende i retten.

UNITED-STØTTE: Ole Gunnar Solskjær bruker Matthew Bennett, som jobber i Manchester United-tilknyttede Brabners, som advokat i tvisten med Cardiff City. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB Scanpix
UNITED-STØTTE: Ole Gunnar Solskjær bruker Matthew Bennett, som jobber i Manchester United-tilknyttede Brabners, som advokat i tvisten med Cardiff City. Foto: REUTERS / Rebecca Naden / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 18. september var Ole Gunnar Solskjær ferdig som manager i Cardiff City. Siden har det vært stille rundt 41-åringen.

I forbindelse med avgangen ble han enig med Cardiff og eier Vincent Tan om å holde kjeft om detaljene rundt hvorfor managergjerningen i Wales ble avsluttet.

- Kan endte i retten I kulissene har det imidlertid foregått et intenst spill de siste seks ukene. Solskjær og Cardiff er nemlig uenige i hvordan kompensasjonen for tapt lønn skal utbetales til både Solskjær selv, og støtteapparatet hans.

I går kom det fram at tvisten mellom partene kan ende opp i rettssalen og at Solskjærs kompensasjonskrav skal ligge på drøyt 30 millioner kroner - noe som tilsvarer lønnen for resten av inneværende sesong.

- Det er ikke noe klart mellom klubben og Solskjær. Denne saken kan fort ende opp i rettssalen. Det ville vært typisk Vincent Tan, sa journalist i Wales Online, Steve Tucker, til NTB.

Tuckers kollega Terry Phillips bekrefter overfor Dagbladet at retten er en sannsynlig utvei.

- Men om det ender i en voldgiftsdomstol eller i det sivile rettssystemet gjenstår eventuelt å se, sier Phillips.

Vil ha alt nå Etter det Dagbladet erfarer, handler mye av tvisten om når Solskjær og hans støtteapparatet skal få utbetalt kompensasjonen for tapt lønn. Cardiff ønsker å betale ut kravet månedlig, over en lengre periode, men Solskjær og støtteapparatet vil ha en engangsutbetaling.

Nøyaktig hvor kampen står nå er fortsatt ikke kjent, men én ting er sikkert: Solskjær og støtteapparatet har en god mann med seg på laget, nemlig Matthew Bennett, som er partner i advokatfirmaet Brabners.

Bennett har spesialisert seg innen sport, og jobber som rådgiver for flere Premier League-klubber, blant andre Manchester United. Advokatfirmaet Brabners har vært brukt av samme klubb i en årrekke.

Firmaet har i tillegg bistått ved en rekke store overganger innen fotballen, som blant annet involverer Mario Balotelli, Robbie Keane og vår egen Joshua King.

Bekrefter Når er det Solskjær og støtteapparatet hans som gjelder for Bennett og Brabners.

- Jeg kan bekrefte at jeg representerer Ole Gunnar Solskjær og støtteapparatet hans, skriver Bennett i en e-post til Dagbladet.

- Jeg er imidlertid ikke i en posisjon hvor jeg kan svare på spørsmålene deres, på grunn av taushetsplikt, legger han til.

Etter det Dagbladet kjenner til var Bennett involvert da Solskjær og støtteapparatet signerte sine respektive kontrakter med Cardiff City.

Nå er han altså involvert igjen, fordi kontraktene er brutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media