Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Manchester United ansetter anti-terror-ansvarlig

United tar grep. I Norge er situasjonen en helt annen.

TRAPPER OPP: Manchester United øker sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
TRAPPER OPP: Manchester United øker sikkerheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Flere engelske medier, deriblant The Telegraph, BBC og The Guardian, skriver at Manchester United har ansatt en anti-terror-sjef på fulltid på Old Trafford.

Første gang sikkerhetsnivået på Old Trafford virkelig kom i fokus var i forbindelse med Manchester Uniteds hjemmekamp mot Bournemouth i mai 2016. Før kampen ble store deler av stadion evakuert etter en bombetrussel. Det skulle vise seg at det var en falsk bombe på et av arenaens toaletter.

Kroppsvisitasjon

På tross av at Manchester-klubben innførte kroppsvisitasjon og rutinemessig sjekk av biler, havnet sikkerhetsnivået igjen i fokus noen måneder senere.

Dagen før møtet med Arsenal i november klarte to United-supportere å lure seg vekk fra en omvisning på Old Trafford, og gjemme seg på et av stadionets mange toaletter over natten. Noen timer før avspark ble duoen oppdaget under en rutinemessig sikkerhetskontroll, og ble ført ut.

Tidligere politisjef

Etter terrorangrepet i Berlin i desember har Premier League-styret vært i kontakt med samtlige klubber for å sørge for at sikkerhetsnivået er tilstrekkelig, ved eventuelle terrortrusler og angrep.

Ifølge rapportene er den utnevnte en tidligere politisjef fra Great Manchester Police, og ansettelsen skal være den første av sitt slag i England.

- Ikke aktuelt i Norge

- Slike tiltak er ikke like aktuelt i Norge, sier tidligere politimann og sikkerhetssjef i Rosenborg, Arne Engtrø til Dagbladet.

GOD KONTROLL: Ifølge Engtrø er det gode sikkerhetsrutiner på Lerkendal. Foto: NTB Scanpix
GOD KONTROLL: Ifølge Engtrø er det gode sikkerhetsrutiner på Lerkendal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er nok mer aktuelt i England enn i Norge, men politiet og Rosenborg har en god dialog på hva som kan gjøres for å være forberedt. Å ansette en egen anti-terror-sjef har ikke vært nødvendig, sier Engtrø.

Han legger likevel ikke skjul på at Rosenborg tar terrorsikkerhet svært seriøst, og at sikkerhetssjefen som regel alltid er med til kamper i utlandet.

- Vi legger mer vekt på det i forbindelse med internasjonale kamper. Det har litt med eksponeringa å gjøre. Terroren har forandret seg, og etterhvert har de blitt relativt kreative. Men i Rosenborg fungerer sikkerhetsarbeidet veldig bra, forteller den tidligere politimannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling