BEKLAGER: Manchester United sendte i dag ut en beklagelse i forbindelse med et nyhetsbrev de sendte ut tidligere denne uken. I nyhetsbrevet var blant annet David de Gea (venstre) og Phil Jones avbildet som lagets unge og lovende spillere. Foto: AP Photo/Scott Heppell
BEKLAGER: Manchester United sendte i dag ut en beklagelse i forbindelse med et nyhetsbrev de sendte ut tidligere denne uken. I nyhetsbrevet var blant annet David de Gea (venstre) og Phil Jones avbildet som lagets unge og lovende spillere. Foto: AP Photo/Scott HeppellVis mer

Manchester United beklager hakekors-liknende logo

I nyhetsbrev om klubbens unge og lovende spillere.

(Dagbladet): Manchester United klarte å snu kampen og sikret seg tre poeng da de møtte Stoke på hjemmebane i dag.

Men det er også en annen ting som tiltrekker seg oppmerksomhet i dag: Denne uken fikk Manchester United-supportere et nyhetsbrev som dreide seg om klubbens unge, lovende spillere. Er du god nok, er du gammel nok.

På bildet var David de Gea, Phil Jones, Adnan Januzaj, Danny Welbeck og Rafael, med tittelen "New Order". Det i tillegg til en logo i det ene hjørnet - bestående av bokstavene M U F C, stablet i en figur som kunne minne om et hakekors.

- Overskriften var ment for å være en referanse til bandet med samme navn, og det er pekt ut at kombinasjonen av det uttrykket og logoen kan virke fornærmende. Det var utilsiktet, skriver klubben i en pressemelding i dag.

New Order var et britisk indieband som ble dannet i 1980.

Uttrykket "New Order", Neuordnung på tysk, ble nemlig brukt av Adolf Hitler i 1941. Dermed kan bruken av uttrykket og logoen sammen virke fornærmende.

- For dette beklager vi, skriver klubben i pressemeldingen.

SKAPTE REAKSJONER: Det var dette nyhetsbrevet som skapte reaksjoner. Faksimile: Manchester United
SKAPTE REAKSJONER: Det var dette nyhetsbrevet som skapte reaksjoner. Faksimile: Manchester United Vis mer