HAR SIGNERT: Zlatan Ibrahimovic er nå Manchester United-spiller. Foto: Manchester United
HAR SIGNERT: Zlatan Ibrahimovic er nå Manchester United-spiller. Foto: Manchester UnitedVis mer

Manchester United bekrefter Zlatan-overgangen med stil. Nå advarer svensken engelske klubber

- Uansett hvor Mourinho og jeg har vært, har vi vunnet.

(Dagbladet): I går avslørte Zlatan Ibrahimovic at Manchester United blir hans neste arbeidsgiver på sin egen Instagram-konto.

- På tide å la verden få vite det: Min neste destinasjon blir Manchester United, skrev svensken.

Nå følger storklubben opp på med en video på Twitter hvor svensken kommer fra mørket og stiger fram i lyset og kommer med følgende karakteristiske melding:

- It's Zlatan time!

klubbens hjemmeside bekrefter Manchester United at Zlatan blir å se på Old Trafford den kommende sesongen.

- Jeg er helt henrykt over å ha skrevet under for Manchester United, og jeg ser virkelig frem til å spille i Premier League. Jeg kan ikke vente med å jobbe under José Mourinho igjen. Han er en fantastisk manager og jeg er klar for denne spennende utfordringen.

SEIERSMASKINER: José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic er begge vinnere. Foto: NTB Scanpix
SEIERSMASKINER: José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic er begge vinnere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har virkelig nytt min karriere så langt og ser frem til å skape nye minner. Jeg er nå klar til å skape spesielle øyeblikk i England, sier svensken i en uttalelse.

Hylles av Mourinho

Jose Mourinho lovpriser sin svenske nysignering.

- Zlatan trenger ingen presentasjon. Statistikken hans taler for seg selv. Ibra en av verdens beste spillere og han gir alltid 100 prosent. Han har vunnet viktige ligagull, og nå får han muligheten til å spille i den beste ligaen i verden. Han vil hjelpe laget til å vinne titler.

- Jeg er sikker på at hans talent vil glede fansen og at hans erfaring vil bli hjelpe de unge spillerne i stallen til å utvikle seg videre, håper Manchester Uniteds portugisiske manager.

Zlatan takker Mourinho

I Zlatans første intervju etter overgangen, snakket han optimistisk om Manchester Uniteds framtid.

- Jeg vil hjelpe ungguttene, hele klubben og få den tilbake der den hører hjemme. Det er på toppen av tabellen. Nå kan jeg puste lettet ut etter alle spekulasjonene, for nå er det offisielt. Jeg er den gladeste i verden. Men jeg trenger litt hvile etter en lang sesong, sier svensken til MUTV.

- Min avgjørelse var ganske lett. Jeg vil takke både José Mourinho og min nye klubb for at dette ble gjennomført. Jeg har gode minner medJosé. Det eneste jeg angrer på er at vi hadde for kort tid sammen. Vi vant sammen, og jeg lærte mye av ham. Han er en vinner, og jeg er en vinner. Uansett hvor vi har vært, så har vi vunnet ting, advarer Zlatan Ibrahimovic.

Populær overgang

Nyheten tas godt imot av fotballelskere verden rundt.

- Det blir veldig gøy å ha Zlatan Ibrahimovic her, skriver den engelske fotballegenden Gary Lineker på Twitter.

- Gammel, mett og over toppen? Nei, fortsatt en vinner - og gjør stort sett alltid klubbene sine til vinnere. Zlatan til Man Utd er stas, mener Lars Tjærnås.

- Det blir fantatisk å se Zlatan i Premier League, tror Jan Åge Fjørtoft.

Zlatan avsluttet sin PSG-karriere etter årets sesong, hvor han scoret 113 mål på 122 kamper totalt.

Svensken er en av ti spillere som har mer enn 100 kamper for landslaget, og før EM var han landets toppscorer med 62 mål.

Frittalende spiller

Spissen er dessuten kjent for sine ville sitater, blant annet disse, som den engelske avisa The Mirror publiserte på Zlatans bursdag i 2013:

- Vel. Det John Carew gjør med en fotball, det gjør jeg med en appelsin, sa svensken da Carew mente han var en bedre spiller enn Zlatan.

I forbindelse med et intervju med overgangen til Ajax i 2001:

Journalist: - Er det noe som kan hindre deg i å bli verdens beste fotballspiller?

Zlatan: - En skade.

På spørsmål om hva han kjøpte til sin kone i bursdagspresang:

- Ingenting. Hun har allerede fått Zlatan. Hva mer kan hun ønske seg?

- Mourinho lyser opp et rom

I tillegg til disse sitatene, har Zlatan rost sin favorittrener Mourinho opp i skyene:

- José Mourinho er bare en kjempestor stjerne. Han er kul. Første gang han møtte kona mi, hvisket han følgende til henne: «Helena, du har bare én jobb. Gi Zlatan mat, la ham sove masse og gjør ham glad». José sier alltid det han mener, derfor liker jeg ham

.Om Mourinho og Pep Guardiola:

- Mourinho er Guardiolas fullstendige motsetning. Om Mourinho lyser opp et rom, kommer Guardiola inn og drar ned alle gardinene og sitter i mørket.