Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / Scanpix
Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / ScanpixVis mer

Manchester United er over dobbelt så mye verdt som Barcelona

Ifølge Forbes' liste over verdens mest verdifulle idrettsklubb.

(Dagbladet): Manchester United er verdens mest verdifulle idrettsklubb, ifølge finanstidsskriftet Forbes.

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid at Manchester United er verdsatt til dobbelt så mye som Barcelona på lista til Forbes.

Tidsskriftet mener de engelske ligamesterne er verdt 1,86 milliarder dollar, omtrent ti milliarder norske kroner. Barcelona er verdt omtrent 5,4 milliarder kroner, ifølge Forbes.

VERDT MINDRE:: Lionel Messis Barcelona er under halvparten så mye verdt som Manchester United, ifølge finanstidsskriftet Forbes. Foto: AP Photo / Job Vermeulen
VERDT MINDRE:: Lionel Messis Barcelona er under halvparten så mye verdt som Manchester United, ifølge finanstidsskriftet Forbes. Foto: AP Photo / Job Vermeulen Vis mer

Hovedinntekten til Manchester United er deres enorme følgeskare verden rundt, billettsalg og de lukrative avtalene med AON og Nike. Barcelona tjener mest på deres nye sponsoravtale med Qatar Sports.

Real Madrid er den neste fotballklubben på lista. De ligger på en 5. plass, og er av Forbes verdsatt til 8 milliarder kroner. Arsenal ligger på en 7. plass på lista, verdsatt til 6,61 milliarder kroner.

Chelsea ligger helt nede på en 46. plass, verdsatt til 3,6 milliarder kroner.