BYRIVALER: På mandag møtes Manchester United og Manchester City på Old Trafford. Med seier vil førstnevnte ha en luke på 18 poeng ned til City, men Joe Hart vil ikke gi ros til de røde djevlene. Foto: NTB Scanpix
BYRIVALER: På mandag møtes Manchester United og Manchester City på Old Trafford. Med seier vil førstnevnte ha en luke på 18 poeng ned til City, men Joe Hart vil ikke gi ros til de røde djevlene. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Manchester United er som en maskin som aldri slutter å drepe

Men Joe Hart vil ikke gi ros til byrivalen før mandagens møte.

(Dagbladet): På mandag møtes Manchester United og Manchester City på Old Trafford.

Med seier til hjemmelaget vil de ha en luke på hele 18 poeng ned til City, og være et stort skritt nærmere sin 20 ligatittel.

- Jeg håper det ikke skjer, men for å være ærlig ser det ut som at de vil klare det, sier Joe Hart til The Guardian om Uniteds gullsjanser.

Må takke seg selv - Det er ikke som om de har vunnet en bonus på 15 poeng. De har vunnet mange kamper, og det har ikke vi. Det er småting som ikke har gått vår vei, og da snakker jeg ikke om uflaks, men med tanke på  hvordan vi har spilt. United er som en maskin som har fortsatt å drepe. Det har ikke vi. De kommer alltid sterkere tilbake, og det har vi også lyst til, sier han til avisen, noen få dager før kampen mellom de to lagene.

Hart ønsker ikke å rose United for jobben de har gjort, men vil heller fokusere på hva City har gjort feil.

- Jeg vil egentlig ikke gi dem ros, det handler om hva vi gjør. Vi må stille høyere krav til oss, og hele tiden justere dem. Det kan ikke være sånn at vi har jobbet for å vinne serien og når det er gjort tenke «jaja, det var det». Da må vi starte på nytt. Hver gang vi har måttet ta et skritt tilbake har vi prøvd å ta to framover, og det har vi klart ganske bra.

Vil ikke ha van Persie Hart sier til avisen at han mener City-laget er godt nok til å vinne flere kamper, og at han ikke ville byttet bort noen mot for eksempel Robin van Persie eller Wayne Rooney.

- Jeg ville ikke plukket noen foran mine egne lagkamerater. Jeg føler at vi er gode nok til å vinne hver eneste kamp, og det burde vi ha gjort. Alle lag vil si seg enig i at man trenger at minst åtte spillere fungerer i hver kamp, og det har vi ikke alltid hatt. Andre ganger har alle elleve spillerne vært på topp i samme kamp, og da vinner vi lett, i stedet for å balansere dette utover sesongen, som i fjor. Jeg vil ikke kritisere noen, for det er vanskelig å være på sitt beste gjennom hele sesongen.

Roberto Mancini sier til The Guardian at Manchester United fortjener å lede, men ikke med så mye som 15 poeng.

- Vi fortjener ikke å ligge 15 poeng bak. United har spilt bra, og de har vunnet mye. Deres siste tap var mot Norwich for 18 kamper siden så de fortjener å ligge på toppen, men ikke med 15 poeng. Det er ingen rettferdig tabell. Nå har vi åtte kamper foran oss, og hvis vi spiller bra vinner vi mange av disse, og kanskje vi kan tette luken. Det burde være målet vårt.