Trekning Europa League

Manchester United får spansk motstand i Europa League

Disse lagene møtes i semifinalen i Europa League.

BLE HELTEN: Manchester Uniteds Marcus Rashford sendte klubben videre med scoring mot Anderlecht i kvartfinalen i går. Nå venter Celta Vigo i semifinalen. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
BLE HELTEN: Manchester Uniteds Marcus Rashford sendte klubben videre med scoring mot Anderlecht i kvartfinalen i går. Nå venter Celta Vigo i semifinalen. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Manchester United er ute etter seier i Europa League for å være sikre på å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Klubben er tre kamper unna det målet.

Mannskapet til José Mourinho møter Celta Vigo i semifinalen. Det ble klart etter trekninga i sveitsiske Nyon i dag. I den andre semifinalen møtes Ajax og Lyon. Celta Vigo slo ut Genk etter 4-3 sammenlagt i kvartfinalen.

Manchester United kunne fått et gjensyn med angriperen Guiseppe Rossi, som spilte for de rødkledde fra 2004 til 2007, men angriperen pådro seg nylig en kneskade som setter ham på sidelinja i lang tid. Det er første gang Manchester United møter Celta Vigo i Europa-cup.

SPILTE FOR UNITED: Celta Vigo-angriper Giuseppe Rossi. Foto: AFP/MAARTJE BLIJDENSTEIN/NTB Scanpix
SPILTE FOR UNITED: Celta Vigo-angriper Giuseppe Rossi. Foto: AFP/MAARTJE BLIJDENSTEIN/NTB Scanpix Vis mer

Celta Vigo ligger foreløpig på en tiendeplass i La Liga, og det er første gang klubben er i en semifinale i Europa.

Andre kjente spillere i klubben er Iago Aspas som spilte i Liverpool, og John Guidetti som spilte i Manchester City. Klubben har også tre danske spillere i Pione Sisto, Andrew Hjulsager og Daniel Wass.

Ifølge Uefa.com har Celta Vigo møtt engelske klubber ni ganger, noe som har resultert i fem seire og fire uavgjort.

Semifinale-trekningen:

Ajax - Lyon

Celta Vigo - Manchester United

Lagene som står oppført først spiller hjemmekamp først. Vinneren av Ajax og Lyon vil forøvrig stå oppført som hjemmelag i finalen.

Den første kampen spilles torsdag 4. mai, mens returen spilles torsdag 11. mai. Finalen går av stabelen i Friends Arena i Stockholm 24. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer