SMELL I KINA: Manchester United fikk det tøft mot Borussia Dortmund. Foto: Reuters / Thomas Peter / NTB Scanpix
SMELL I KINA: Manchester United fikk det tøft mot Borussia Dortmund. Foto: Reuters / Thomas Peter / NTB ScanpixVis mer

Manchester United fikk Dortmund-juling i Kina

- Ingen liker å tape, sier Mourinho.

Manchester United - Borussia Dortmund 1-4 (0-2)

(Dagbladet): Manchester United fikk det tøft mot tyske Borussia Dortmund i turneringen International Champions Cup.

Kampen ble spilt i kinesiske Shanghai foran en fullsatt stadion.

Dortmunds Ousmane Dembele (19) ble hentet fra franske Rennes i sommer, og viste kvaliteter da han fintet Marcos Rojo på rompa før han dunket ballen i nettmaskene.

Da hadde allerede Pierre Aubameyang (straffespark) og Gonzalo Castro gitt tyskerne en komfortabel 2-0-ledelse til pause.

På stillingen 0-3 scoret Henrikh Mkhitaryan sitt første mål for United mot gamleklubben. Juan Mata fintet skudd og armeneren fikk verdens enkleste jobb med å sette inn reduseringen på åpent mål.

Men det skulle bli verre for United, for Castro var ikke ferdigscoret for dagen. Fem minutter før slutt dunket han til fra langt hold. Ballen gikk i en bue over keeper Sergio Romero og i mål.

Etterpå hadde United-manager José Mourinho dette å si om kampen:

- I sesongoppkjøringen er det alltid laget som er best forberedt som vinner, alltid. Det er aldri det beste laget, det er alltid laget som har en fordel. Det var tydelig. Et lag som har fire kamper i beina mot et lag med en kamp i beina. Det ene laget har jobbet i flere måneder, det andre i femten dager. Det er en stor forskjell i forberedelsene, men ingen liker å tape. Vi er ikke glade for det. Men jeg er fornøyd med at vi fikk 90 minutter i beina. Det er viktig å konkurrere under vanskelige forhold, i dette været og mot den motstanderen, sier Mourinho ifølge klubbens egen Twitter-konto.

Manchester United møter byrival Manchester City i samme turnering seinere. Det vil være første gang klubbene møtes utenfor England.