Manchester United fortsetter gulljakten

Ruud van Nistelrooy snublet, men reiste seg og sørget for at drømmen om ligagull fortsatt lever i Manchester United.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte

Tabellen

På TV-bildene så det ikke ut som noen rørte Ruud van Nistelrooy, men han falt likevel i bakken mellom to Ipswich-spillere på overtid i 1. omgang. Dommeren mente hendelsen kvalifiserte til straffespark, og dermed kunne Nistelrooy gjøre livet surt for Ipswich. Nederlenderen skuffet ikke og skjøt ballen sikkert i mål til høyre for keeper Andy Marshall.

Det ble kampens eneste mål, og dermed henger United fortsatt med i gullkampen. For Ipswich er håpet om et fortsatt liv i toppdivisjonen nesten ute.

- Arsenal har bortekamp mandag, og da kan alt skje. Vi er fornøyd med resultatet mot Ipswich, men jeg har vanskelig for å tro at Arsenal taper gullkampen, sa United-manager Alex Ferguson etter lørdagens kamp.

Tam Solskjær

Ingen av lagene hadde råd til å avgi poeng på Portman Road lørdag kveld, og nervøsitet preget innledningen av kampen. Hjemmepublikum fikk se flere målsjanser utover i kampen, men Ipswich fikk aldri ballen i mål.

Manchester United-manager Alex Ferguson valgte å starte med blant andre Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes på benken, sannsynligvis for å spare dem til tirsdagens viktige kamp i mestercupen.

Scholes fikk komme inn etter hvilen, mens Solskjær tok over for Ruud van Nistelrooy etter 60 minutter. «Sunny» klarte riktignok aldri å skape det helt store for de rødkledde, og fikk heller ikke hjelp av lagkameratene i andreomgangen.

Ipswich får det tøft

Ipswich gjorde et desperat forsøk på å redde ett poeng på hjemmebane, men heller ikke de lyktes i sine forsøk. Dermed ser det svært stygt ut for Ipswich, som trenger hjelp for å kunne unngå nedrykk.

Ipswich må slå Liverpool borte i siste runde, og samtidig håpe at Sunderland taper hjemme mot allerede nedrykksklare Derby.

Mer spennende er det i toppen. Manchester United er to poeng bak Arsenal, men lederlaget har tre kamper igjen å spille, United bare to. Med fem poeng på de tre siste kampene vil Arsenal være mester.

Også Liverpool har håp om gull, men laget er fire poeng bak Arsenal med to kamper igjen å spille etter at de tapte 0-1 mot Tottenham lørdag.

- Vi håper fortsatt at det er mulig å gå til topps. Du vet aldri i fotball, sa Liverpool-manager Gérard Houllier.

(NTB)

JUUUUBLER: Alex Ferguson roper ut sine kommentarer og jubler for målet.
<B>FIKK IKKE MÅL: Ole Gunnar Solskjær løper fra Hermann Hreidarsson, men klarte ikke å få ballen i mål.