Manchester United manager Jose Mourinho during the Premier League match at Anfield, Liverpool.
Manchester United manager Jose Mourinho during the Premier League match at Anfield, Liverpool.Vis mer

Liverpool - Manchester 0-0

Manchester United hadde bare ett skudd på mål. Schmeichel: - Det er skuffende

Liverpool spilte 0-0 mot et defensivt Manchester United.

  • Liverpool - Manchester United 0-0 (0-0)

(Dagbladet): - Det er et godt resultat, men det stoppet litt det momentum som Manchester United har hatt. Vi har scoret mye, vi har angrepet, vi har gjort det virkelig bra, sa Peter Schmeichel til TV 2.

I løpet av hele kampen vartet Manchester United nemlig opp med bare ett skudd på mål da de spilte uavgjort borte mot et dominerende Liverpool.

- De kom tilbake fra landslagspause, det er Champions League til uka, borte mot Liverpool imellom. Det er ikke et dårlig resultat, men det er skuffende, fortsatte United-legenden.

SKUFFET: Tidligere United-spiller Peter Schmeichel. Foto: Oli Scarff / AFP Photo / NTB Scanpix
SKUFFET: Tidligere United-spiller Peter Schmeichel. Foto: Oli Scarff / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Det var viktigere for Liverpool å ta tre poeng. José Mourinho sa før kampen at han vil være mer enn glad for å få ett poeng. Jeg tror Klopp vil være greit fornøyd. De spilte bra, de scoret ikke, men de holdt nullen, sa Robbie Fowler til TV 2.

- En vanvittig redning

Første omgang viste et kampbilde som mange forventet. Mens Liverpool styrte banespillet, lå Manchester United dypt, før de hogget til da de fikk gjenvunnet ballen.

I det 35. minutt kom kampens første store sjanse.

En corner ble klarert, men Roberto Firmino gjenvant ballen. Brasilianeren dro av en United-spiller før han slo inn i boksen. Joel Matip kom først på ballen, men David de Gea vartet opp med en eventyrlig redning på kamerunerens avslutning.

- Det er en helt vanvittig redning, sa TV 2-kommentator Petter Myhre.

Mohamed Salah og Philippe Coutinho ville begge ta returen. Egypteren grep sjansen, men sendte ballen like utenfor fra 10 meter.

- En utrolig redning og en utrolig miss, konkluderte Peter Schmeichel i pausen.

Lukaku-kritikk

Like før pause skulle også Manchester United få sin store sjanse.

Anthony Martial og Romelu Lukaku vartet opp med noen lekre kombinasjoner før sistnevnte brente til fra ti meter. Simon Mignolet vartet derimot opp med en redning i stil av de Geas.

- Hadde forventet en bedre avslutning fra storscorer Romelu Lukaku der, sa Øyvind Alsaker om skuddet som skulle bli Uniteds eneste på mål gjennom hele kampen.

Stor Can-sjanse

Liverpool tok med seg initiativet fra første omgang inn i andre omgang, og etter 55 minutter skulle de igjen få en stor sjanse.

Georginio Wijnaldum svingte inn kula til Emre Can som hadde løpt seg fri. Tyskeren forsøkte seg på volley, men ballen gikk like over mål.

Før kampen spøkte José Mourinho med at han skulle spille med ni angripere og én forsvarer. Det så heller ut som det motsatte.

- Jeg trodde Manchester United skulle få til vesentlig mer offensivt i denne kampen. De har så mange gode spillere framover, sa TV 2-kommentator Petter Myhre om bortelagets oppvisning.

- Liverpool skapte mest. De dominerte denne fotballkampen så å si fra begynnelse til slutt. De var det beste laget, men de manglet uttellingen. Men José Mourinho kom hit for å ødelegge for hjemmelaget, som han gjorde for ett år siden, og han klarte det igjen, sa kommentator Øyvind Alsaker, ifølge TV 2.

Utenom et par cornere, ble det nemlig ikke flere store sjanser.