Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United har festet øynene på Molde-keeper

Ni Premier League-klubber følger Copa del Sol med speidere. To av dem med tanker om hente Ørjan Håskjold Nyland til England.

FØLGES TETT: Moldes Ørjan Håskjold Nyland kan bli den neste utfordreren til David De Gea i Manchester United.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FØLGES TETT: Moldes Ørjan Håskjold Nyland kan bli den neste utfordreren til David De Gea i Manchester United. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Everton har lenge hatt Ørjan Håskjold Nyland i kikkerten med alvorlige tanker om å ta 23-åringen til Merseyside. Klubbens speider i Skandinavia, Kongsberg-baserte Bryan King, har aldri lagt skjul på sin begeistring for Molde-keeperen. Men nå har også Manchester United festet øynene på Rune Allmenning Jarsteins sterkeste utfordrer til keeperjobben på det norske landslaget.

Grunn: David de Gea trenger utfordringer og konkurranse i hverdagen.

Anders Lindegaard (29) er ikke blitt den keeperen Manchester United håpet da de hentet dansken fra Aalesund i 2010. Det er først og fremst mangelen på fysisk tilstedeværelse i feltet som gjør at klubben nå ønsker å finne en ny mann. Og i det bildet har Ørjan Håskjold Nyland rykket stadig lenger fram etter U21-EM i Israel og meget gode kamper i Tippeligaen.

Da Molde slo AIK 4-1 i Copa del Sol mandag kveld satt Manchester United på tribunen.

Med få dager igjen av vinterens internasjonale overgangsvindu er nye dører åpnet for Ørjan Håskjold Nyland. Er det noe fotballen har lært oss så er det at alt kan skje når man minst venter det. Og med (minst) to (bekreftede) interesserte og meget seriøse aktører på plass her på La Manga kan man selvfølgelig ikke utelukke at Molde-keeperen forsvinner i løpet av uka.

Selv om det neste overgangsvinduet er det mine kilder først og fremst snakker om.

Det har også vært spekulert i om Borussia Mönchengladbach kunne bli Ørjan Håskjold Nylands neste klubb. Den åpningen fikk nye bein å gå på da kilder fortalte meg at Borussia M har inngått en avtale om selge Marc-André ter Stegen (21) — av mange omtalt som Europas neste store keeperstjerne — til Barcelona for 18 millioner euro. Men de samme kildene forteller også at Borussia ikke har øynene på Molde-keeperen og at ter Stegens arvtaker allerede skal være klar.

Og:

Det er heller ikke Anders Lindegaard. 

Hele Norges coronakart