- Manchester United har ikke presset på seg

Mancini mener fortsatt at gullkampen ikke er i Citys hender.

MENER AT UNITED SANNSYNLIGVIS VINNER: Roberto Mancini mener at gullkampen ikke er i deres hender til tross for at de vil lede serien med seier i derbyet. Foto: IAN KINGTON/AFP/NTB scanpix
MENER AT UNITED SANNSYNLIGVIS VINNER: Roberto Mancini mener at gullkampen ikke er i deres hender til tross for at de vil lede serien med seier i derbyet. Foto: IAN KINGTON/AFP/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United hadde initiativet i gullkampen da det gjensto 20 minutter av gårsdagens fantastiske oppgjør på Old Trafford. Noen minutter senere dukket imidlertid Steven Pienaar opp og satte inn 4-4 for gjestene fra Liverpool.

Manchester-rival City takket og bukket for den hjelpende hånden, og gjorde selv jobben mot Wolves. Men City-manager Roberto Mancini mener fortsatt at de røde djevlene er favoritter til å ta gull. Da han ble spurt om Manchester United ville bli mestere også i år, svarte italieneren:

- Sannsynligvis, og la til:

- Jeg syns ikke de har presset på seg, fordi de er vant til å være i denne posisjonen hvert år. Det er annerledes for oss ettersom dette er første gangen. For øyeblikket har vi ikke noe press på oss fordi folk forventer ikke at vi skal vinne, sier Mancini til The Guardian.

Dermed går han ikke tilbake på uttalelsene han kom med etter at United tapte for Wigan, da han påstod at gullkampen allerede var over.

- Ikke i våre hender Manchester City har seks plussmål mer enn Manchester United, men ligger tre poeng bak sin rival. Dermed vil derbyet neste mandag sannsynligvis bli avgjørende for hvem som kan heve pokalen i mai. Likevel mener Mancini at det ikke er i Manchester City sine hender.

- Det er bare et lag som kan vinne denne tittelen. Det er ikke i våre hender, vi har tre poeng mindre. Etter derbyet skal vi møte Newcastle som kjemper for Champions League-plass, og QPR som kjemper for å unngå nedrykk, sier Mancini som også kom med et stikk til journalistene i går:

- Dere skrev alle at tittel-kampen var over. For syv dager siden var kampen over. Dere skrev det, sa Mancini.

Resterende kamper Manchester City:

Manchester United (H)
Newcastle (B)
Queens Park rangers (H)

Resterende kamper Manchester United:

Manchester City (B)
Swansea (H)
Sunderland (B)

FØLER IKKE NOE PRESS? Mancini mener at Manchester United ikke har presset på seg, kampen mot Everton viste det motsatte. Foto: PETER POWELL/EPA/SCANPIX
FØLER IKKE NOE PRESS? Mancini mener at Manchester United ikke har presset på seg, kampen mot Everton viste det motsatte. Foto: PETER POWELL/EPA/SCANPIX Vis mer