TOPPER FLOPPLISTE:  Angel Di Maria sammen med Louis van Gaal da han ble presentert som United-spiller.  Foto: NTB Scanpix
TOPPER FLOPPLISTE: Angel Di Maria sammen med Louis van Gaal da han ble presentert som United-spiller. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United har kastet bort mest penger på flopper:- Vi har råd til det

Topper flopp-liste.

(Dagbladet): Premier League-klubbene bader i penger. De siste åra har vi sett klubbene spy inntjente penger fra TV-avtaler i jakten på bedre tabellplasseringer.

Noen ganger blir det en suksess, andre ganger sitter klubber igjen med dyre spillere som ikke leverer og en ønske om en stor, rød angreknapp.

- United kaster bort mest I dag leverte «The Soccerex Transfer Review by Prime Time Sport» en rapport på overganger i Premier League siden 2013.

Der kommer det fram at Manchester United er klubben som har kastet bort mest pund på dyre flopper de siste  åra i Premier League.

Saken er blant annet gjengitt i Daily Mail.

Rapporten fant ut at Premier League-klubbene totalt har brukt cirka fem milliarder kroner på spillere som har spilt mindre enn 50 prosent av minuttene siden sommeren 2013, som er parametere statistikken bygger på.

Av de fem milliardene står United for i overkant av en femtedel (118 millioner pund) Etter de røde djevlene følger Tottenham, Manchester city, Liverpool, Arsenal og Chelsea.

Angel Di Marias overgang står for en stor del av fiaskokaka, tett etterfulgt av Marouane Fellani og Luke Shaw.

 TOPPER:  Dette er rapporten som viser flopplista.
TOPPER: Dette er rapporten som viser flopplista. Vis mer

- Det overrasket meg ikke. Resultatet blir i stor grad påvirket av Di Maria-signeringen, som vi alle kan være enige om at er en flopp. Fellaini er ikke en flopp, mer en skuffelse, sier en av de bak prosjektet, Esteve Calzada til Daily Mail.

Turbolent tid Dag Langerød, redaktør i United.no, tar ikke statistikken Dagbladet overbringer spesielt tungt.

- Generelt er jeg lite opptatt av sånne statikker. Jeg er mer opptatt av at United skal bli et lag som kan vinne noe igjen. Vi har råd til å bruke de pengene, sier Langerød. Han mener flere ting enn spilletid bør vektlegges for å bedømme spillerne.

Han trekker fram at rødtrøyene hadde en enorm oppgave i å tette hullet etter Sir Alex Ferguson, og klubben har endret kurs på overgangsmarkedet det siste året etter at Moyes-epoken ble alt annet enn en suksess. Nå jobber klubben på en helt annen måte enn før.

- Man kan godt snakke om at flere, dyre spillere har spilt mindre enn femti prosent, men for meg er det viktigste hva vi sitter igjen med om fem år. Så får vi se hva Shaw, Martial og de andre, unge kjøpene har levert da. Vi har vært et såret dyr etter at Ferguson la opp og har vært nede, det måtte gjøres noen grep også må vi telle noe trofeer om fem år. Da får vi svaret på om de er flopper eller ei, sier Langerød og legger til:

- Likevel trekker de fram et problem. Selv om klubben har råd til å bruke pengene, er det en usikkerhet blant fansen. Vi ser ikke den framgangen vi skulle ha ønsket med pengene som er brukt ennå.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram