Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Manchester United har overprestert i hele år

Velger Pedro framfor Rooney på finale-drømmelaget.

LIKER BARCELONA: Vålerenga-trener Martin Andresen spår Barcelona-seier i Champions League-finalen mot Manchester United. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
LIKER BARCELONA: Vålerenga-trener Martin Andresen spår Barcelona-seier i Champions League-finalen mot Manchester United. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

(Dagbladet): - Enten er du United-supporter, eller så hater du United, sier Martin Andresen til Dagbladet dagen før Champions League-finalen på Wembley.

Vålerenga har gjennomført sin siste treningsøkt på Valle før avreise til søndagens Tippeliga-kamp mot Sogndal. Til Dagbladet innrømmer VIF-trener Martin Andresen at han skal skal benke seg foran TV-skjermen når Barcelona møter Manchester United i morgen.

- Jeg tror Barcelona vinner. Det er en klar fordel for United at kampen spilles på Wembley, men jeg tror det er for stor forskjell på lagene, sier Andresen.

- Underholdning Andresen var selv proff i England og spilte 14 kamper for Wimbledon i 1999-2000. Etter en retur til norsk fotball, ble han igjen lånt ut til Blackburn i 2004. Der fikk han 11 kamper.

Til tross for at han har vært bosatt i England, er det den spanske fotballen som tiltrekker ham.

- Barcelona er rett og slett underholdning, og det har mye å si for meg. Manchester United har etter min mening overprestert i hele år. I utgangspunktet har de ikke et veldig godt lag. De har overrasket meg denne sesongen, sier Andresen.

- Et forbilde for oss Vålerenga møtte Barcelona til treningskamp på Ullevaal i fjor sommer. Det endte med 4-2-tap. I februar i år var Martin Andresen i Barcelona for å studere og lære av spanjolene.

- Jeg ville se hvordan de driver fotballakademiene sine. Det er veldig inspirerende å se hvordan de får fram talenter, og det trenger ikke koste penger å utvikle unge fotballspillere. Men det er et prosjekt som tar lang tid, sier Andresen.

TROR UNITED TAPER: Martin Andresen tror Barcelona vinner Champions League-finalen mot Manchester United i morgen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TROR UNITED TAPER: Martin Andresen tror Barcelona vinner Champions League-finalen mot Manchester United i morgen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Treneren legger ikke skjul på sin forkjærlighet for den tradisjonsrike klubben.

- Millwall er laget mitt i England, men det er Barcelona som spiller verdens beste fotball. De spiller på sin egen måte. Både i pasningsspillet og i gjenvinningsfasen er de i en egen klasse. Vi i Vålerenga ønsker å spille sånn, og det er det vi trener på hver dag, sier Andresen.

Da Dagbladet ber Andresen plukke ut sin drømmeellever av Barcelona- og United-spillere velger han å prioritere de spanske mesterne.

Wayne Rooney er ikke blant de aktuelle.

- Det blir nesten utelukkende spillere fra Barcelona. De eneste fra United som kan kjempe om en plass er Edwin van der Sar og Nemanja Vidic, sier Andresen.

MØTTE BARCA: Tidligere Barcelona-spiller Zlatan Ibrahimovic i forkant av vennskapskampen mellom Vålerenga og Barcelona. Her med VIF-manager Martin Andresen (t.h.). Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
MØTTE BARCA: Tidligere Barcelona-spiller Zlatan Ibrahimovic i forkant av vennskapskampen mellom Vålerenga og Barcelona. Her med VIF-manager Martin Andresen (t.h.). Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Dette er Andresens drømmelag:

Team Andresen (4-3-3): Edwin van der Sar - Daniel Alves, Gerard Pique, Nemanja Vidic, Carles Puyol - Andres Iniesta, Sergio Busquets, Xavi - Pedro, Messi, David Villa.

VIF-BARCELONA: VIF-spillerne jubler sammen med Harmeet Singh (th) etter at Singh scoret på straffe under treningskampen mellom Vålerenga og Barcelona i fjor sommer. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
VIF-BARCELONA: VIF-spillerne jubler sammen med Harmeet Singh (th) etter at Singh scoret på straffe under treningskampen mellom Vålerenga og Barcelona i fjor sommer. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer