KREVER MER LYD: Enkelte Manchester United-fans synes syngingen ikke runger godt nok inne på Old Trafford. Her avholder United- og Aston Villa-spillerne et minutts stillhet i april i fjor. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
KREVER MER LYD: Enkelte Manchester United-fans synes syngingen ikke runger godt nok inne på Old Trafford. Her avholder United- og Aston Villa-spillerne et minutts stillhet i april i fjor. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIXVis mer

Manchester United hyrer inn lydekspert

Etter klager fra egne fans på Old Trafford.

(Dagbladet): Manchester United-fansen har all grunn til å synge av full hals. De rødkledde leder Premier League suverent 25 seirer av 30 mulige.

Likevel klager United-fansen på stemningen inne på Old Trafford, skriver lokalavisa Manchester Evening News. Misnøyen tar klubben såpass alvorlig at en lydekspert er hyret inn.

Klager fra Stretford End Lydeksperten var inne på stadion under hatoppgjøret mot Liverpool allerede i januar. Han skal levere en rapport til klubbledelsen når lydnivået på tribunen ut sesongen er målt skikkelig.

Ifølge avisa er det de mest innbitte supporterne på Stretford End-tribunen som har kommet med klager på lydnivået.

United ønsket å flytte bortefansen for å skape en syngeseksjon, men det lot seg ikke gjøre av sikkerhetshensyn.

- Det har vært supportere i Stretford End som synes de lager mye støy, men likevel venner i andre deler av stadion sier de ikke klarer å høre dem, sier en kilde til Manchester-avisa.

Ikke dårlig Lars Morten Olsen er redaktør av United-Supporteren og erkjenner at de som syter har et poeng.

- Jeg vil ikke si at lyden generelt er dårlig, men kontruksjonen er kanskje sånn at det er visse utfordringer i å høre det rundt hele. Jeg er ikke med på at det er dårlig stemning, men konstruksjonen er som den er.

- Tror du det blir god stemning under Manchester-derbyet mandag?

- Ja, det vil jeg tro. Det er kveldskamp, med den nerven som er der tror jeg det blir kanonstemning.

Ikke 1-6 igjen? Olsen er kjent med forsøket på å flytte bortefansen, og synes det var leit at eksernte sikkerhetsmyndigheter sa nei.

STOPPET: Bortefansen var planlagt flyttet til Sir Alex Ferguson Stand, men det ble stoppet av myndighetene. Foto: AP / Jon Super / NTB SCANPIX
STOPPET: Bortefansen var planlagt flyttet til Sir Alex Ferguson Stand, men det ble stoppet av myndighetene. Foto: AP / Jon Super / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg tror personlig det ville blitt bedre stemning da, med United-fans rundt hele og med mer synging.

Han forventer å slippe å se City-fans ta «The Poznan» mandag, en adoptert seiersdans med ryggen til banen.

- Det blir ikke som på Old Trafford i fjor. United slo jo City borte, så jeg har god tro på seier. Jeg tror Alex Ferguson er innstilt på få ligamesterskapet avgjort, og slår vi City kreves det bare fire poeng til.

TV2-ekspert Øyvind Alsaker tror heller ikke på noen reprise av oktober-kampen forrige sesong.

- Nei, det er noe som skjer bare hvert århundre.