Manchester United i samtaler om lukrativ treningskamp

I dialog med italiensk storlag om kamp etter nyttår.

KAN MØTES I TRENINGSKAMP: AC Milan og Christian Abbiati vurderer å spille treningskamp mot Darren Fletcher og Manchester United etter nyttår. Her fortviler den italienske keeperen etter å ha sluppet inn et mål i Champions League møtet mellom klubbene i 2010. FOTO: AP Photo/Antonio Calanni
KAN MØTES I TRENINGSKAMP: AC Milan og Christian Abbiati vurderer å spille treningskamp mot Darren Fletcher og Manchester United etter nyttår. Her fortviler den italienske keeperen etter å ha sluppet inn et mål i Champions League møtet mellom klubbene i 2010. FOTO: AP Photo/Antonio CalanniVis mer

(Dagbladet): Hverken Manchester United eller AC Milan hadde noen god fjorårssesong. Med henholdsvis syvende- og åttendeplass på tabellen i fjor, greide ingen av gigantene å kvalifisere seg til spill i Europa i år.

Nå vurderer klubbene å arrangere en lukrativ treningskamp mot hverandre etter nyttår, melder BBC.

Vurdert lenge Det var for ganske nøyaktig en måned siden at «daglig leder» i Manchester United, Richard Arnold, uttalte at Manchester United vurderte å fylle Champions League-tomrommet med lukrative treningskamper.
Nå, en måned senere, begynner disse planene å ta konkret form. Motstanderne ser ut til å bli den sovende italienske giganten AC Milan.

AC Milan-direktør Umberto Gandini skal ha blitt sitert på følgende:

- Dette er noe vi har snakket om i flere uker, og vi har en forpliktet interesse av å gjøre noe sammen, sa Gandini.

Det er foreløpig ikke avtalt noe konkret tidspunkt eller noen konkret lokasjon.

Kan spilles i midtøsten Daily Mail har lagt sammen to og to, og spekulerer i at kampen skal spilles på en stadion i midtøsten. Dette baserer de på tidligere uttalelser fra Richard Arnold.

De spekulerer også i at kampen kan spilles den 28. januar, en dato som hverken krasjer med Champions League-kamper eller italienske cupkamper.

Den dagen spilles semifinalene i Ligacupen, men det påvirker ikke Manchester United ettersom de røk på hodet ut av den turneringen etter 4-0-fadesen mot Milton Keynes Dons.

Tre midtukekamper Manchester United skal kun spille tre obligatoriske midtukekamper resten av sesongen. Alle disse tre er i Premier League.

Både manglende kamptrening og fallende inntekter lanseres som hovedgrunnene til å gjennomføre en slik treningskamp.

Richard Arnold skal ha fått grønt lys av Louis Van Gaal.

- Jeg liker å spille midtukekamper mot høyt ansette motstandere, sa Van Gaal tidligere denne måneden.

Både Manchester United og AC Milan kan tjene over 10 millioner på en slik treningskamp, ifølge den britiske avisen.

 Frem til nyåret har Manchester United allikevel nok å bryne seg på. På søndag reiser de til Etihad for å spille mot byrivalene Manchester City. Den kampen sendes på TV 2 Sport Premium den 2. november fra klokken 13:45.