Manchester United jublet for tidlig

Kaptein Solskjær og United må ha omkamp i FA-cupen.

(Dagbladet.no): Reading har vært i kjempeform de siste ukene, men etter at manager Steve Coppell bestemte seg for å hvile syv av spillerne som startet forrige helgs seier mot Aston Villa, var det få som øynet mye håp for det nyopprykkede laget.

Likevel ga bortelaget Manchester United skikkelig kamp på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær startet kampen mot Reading som kaptein for United. Men det skulle ikke bli en god dag for nordmannen. Etter at Reading startet friskt og uredd, fikk veteranen fra Kristiansund den første sjansen i kampen.

Et lavt, flatt innlegg snek seg forbi midtstopper Bikey og spratt i leggen på Solskjær etter ti minutter. Nordmannen burde fått mer ut av sjansen, men keeper Federici måtte uansett fram med en god beinparade.

Etter 34 minutter var han enda nærmere. Linjemannens sovnet et øyeblikk, og løftet feilaktig flagget mot nordmannen, som hadde plassert ballen mellom beina på keeper.

Uniteds angripere skapte ikke de helt store sjansene i første omgang, og måtte ha hjelp fra midtbanen. Michael Carrick ble den store helten nesten to minutter på overtid i første omgang, da han flott plasserte et lavt skudd i nettet fra 25 meter.

United kjørte opp tempoet i andre omgang, og skapte flere gode muligheter etter hvilen. Cristiano Ronaldo hadde en ny strålende kanp, men viste at også han er menneskelig, med en fryktelig miss alene med keeper etter 62 minutter.

Den missen vil både Ronaldo og trener Ferguson angre på, for bare minutter senere utliknet bortelaget. Reading la en hard corner fra høyre til Gunnarsson som dukket opp på 11 meter og stanget ballen knallhardt i nettet.

FOR TIDLIG: Michael Carrick og United jublet for scoring. For tidlig, viste det seg. Reading utliknet i andre omgang. Foto: SCANPIX
FOR TIDLIG: Michael Carrick og United jublet for scoring. For tidlig, viste det seg. Reading utliknet i andre omgang. Foto: SCANPIX Vis mer

Larsson, som hadde kommet inn for Solskjær etter 72 minutter, kunne rettet opp skaden ti minutter før slutt. Svensken fikk en mulighet på bakerste stolpe, og putter vanligvis slike muligheter unna i søvne, men denne gang var Readings imponerende reservemålvakt på plass.

Ett minutt senere var det Uniteds stopper Vidic som måtte redde på streken for å unngå et baklengsmål. Med drøye ti minutter igjen var det tydelig at begge lag øynet en mulighet til å stjele en seier.

Men vinnermålet var det ingen som kom opp med, så da blir det omkamp om en drøy ukes tid.

Manchester United jublet for tidlig