Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United kan bli børsnotert i Hongkong

Dette er dagens ryktebørs fra Premier League.

PÅ VEI UT?: Ifølge The Guardian har den upopulære Glazer-familien - her i samtale med Alex Ferguson før Champions League-finalen på Wembley - lagt merke til at vestlige selskaper har børsnotert seg i Hong Kong med voldsom suksess. Nå kan de se sitt snitt til å gjøre en kule.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
PÅ VEI UT?: Ifølge The Guardian har den upopulære Glazer-familien - her i samtale med Alex Ferguson før Champions League-finalen på Wembley - lagt merke til at vestlige selskaper har børsnotert seg i Hong Kong med voldsom suksess. Nå kan de se sitt snitt til å gjøre en kule.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Børsnoteringer i fjerne østen, kreativ kontraktstolkning, Liverpools stadige jakt på unge, ettertraktede engelskmenn, City leder an i kampen om chilensk ballgeni, idioterklært landslagssjef med paraply returner fra sitt eksil i utlandet og sa Alex McLeish opp i Birmingham for å overta Villa:

Det er noen av ingrediensene i dagens ryktebørs fra England.

Hongkong-kule Manchester United-supporterne fryktet konsekvensene av at daværende eier og styreformann Martin Edwards tok klubben til London-børsen i 1991 - ikke uten grunn skulle det vise seg.

Etter at britiske konkurransemyndigheter nektet å sanksjonere et oppkjøpsforsøk fra Rupert Murdochs medieimperium i 1998, lyktes den Florida-baserte Glazer-familien å skaffe seg kontroll over aksjene sju år seinere ved hjelp av en finansieringsmodell som forteller en hel del om hvorfor verdensøkonomien gikk på en kjempesmell i 2008.

Noe av det første som ble gjort, var å ta klubben av børsen, og dermed sterkt begrense publikums innsynsmuligheter i den finansielle tilstanden i en av idrettsverdenens sterkeste navn. Det eneste man med sikkerhet kan si, er at gjeldsbyrden, som ble dyttet over på klubben, er tung å bære.

Rødere riddere og qatarske kongelige har det siste året forsøkt å komme til unnsetning - uten hell.

CITYS FØRSTE?: Manchester Citys første sommerkjøp har latt vente på seg. Lokalavisa Manchester Evening News tror det kan bli Udineses chilener Alexis Sanchez (t.h.). Her i duell med en annen ettertraktet herremann, Benficas Fabio Coentrão Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael Marchante
CITYS FØRSTE?: Manchester Citys første sommerkjøp har latt vente på seg. Lokalavisa Manchester Evening News tror det kan bli Udineses chilener Alexis Sanchez (t.h.). Her i duell med en annen ettertraktet herremann, Benficas Fabio Coentrão Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael Marchante Vis mer

Nå melder The Guardian at de mildt sagt upopulære Glazerene kan ha funnet en rømningsvei, som vil gi en pen gevinst på investeringen.

De har nemlig registrert at flere vestlige prestisjemerkevarer har latt seg børsnotere på Hongkong-børsen med stort hell. Neste selskap ut er det italienske motehuset Prada, som rapporterer om at børsnoteringen allerede er fem ganger overtegnet, noe som angivelig skal friste Glazer-familien til å følge etter i håp om å gjøre en kule i en del av verden der Uniteds popularitet er enorm.

Klausul-krøll Apropos Manchester United og ekstern kommunikasjon, eller mangelen på sådan: På tross av at tre spillere - David De Gea, Ashley Young og Phil Jones - nærmest har blitt klare for klubben, har det fortsatt ikke kommet en eneste bekreftelse fra offisielt klubbhold.

Gjennom helgen har det særlig blitt spekulert heftig i sistnevnte overgang. Mail on Sunday meldte at Liverpool plutselig var i førersetet i kampen om Blackburn-juvelen, som har blitt omtalt som Englands framtidige landslagskaptein, etter angivelig å ha høynet Uniteds bud med seks millioner pund.

Det var imidlertid en hake, som de fleste medier unntatt Sunday Mail hadde fått med seg. Det blir rettet opp i dagens utgave av søsterpublikasjonen Daily Mail: Da Jones forlenget kontrakten med Rovers ble det også innfelt en klausul om en maksimal overgangssum på drøyt 16 millioner pund - en klausul som ble utløst med Uniteds bud. Nå skal Blackburns indiske eiere, fjærkreprodusenten Venkys, innsett at det ikke er rom for å forhandle om overgangssum etter at denne typen klausuler er innfridd.

Derfor blir Jones United-spiller etter U21-EM, skriver Daily Mail. Venkys er imidlertid fortsatt forbannet over at United visste om klausulen - en klausul Liverpool, Arsenal og Tottenham åpenbart også må ha kjent til.

AKSEPTERER KLAUSUL: Blackburns indiske eiere skal nå ha gitt opp å kreve mer penger fra Manchester United for Phil Jones.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anders Brohus
AKSEPTERER KLAUSUL: Blackburns indiske eiere skal nå ha gitt opp å kreve mer penger fra Manchester United for Phil Jones.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anders Brohus Vis mer

Jones kan forøvrig vente seg en helt annen konkurransesituasjon på Old Trafford enn på Ewood Park. Selv om det ikke verserte rykter om at han var på vei bort denne sommeren, har agenten til klubbkaptein Nemanja Vidic forsikret om at serberen ikke har til hensikt å dra noe sted, melder Sky Sports.

Heller ikke Luka Modric, Samir Nasri eller Cesc Fabregas kommer til å reise noe sted, dersom det er opp til deres respektive managere Harry Redknapp og Arsene Wenger, melder henholdsvis Sky Sports og The Sun.

Utfordrer Arsenal om 17-åring Mens Phil Jones ser ut til å ende opp fem mils kjøretur østover på M62, retter Kenny Dalglish og Damien Comolli oppmerksomheten mot et annet ettertraktet engelsk talent, melder samme Daily Mail.

Arsenal har lenge vært favoritter til å sikre seg 17-åringen Alex Oxlade-Chamberlain fra Southampton. Spillerens far, den tidligere landslagsvingen Mark Chamberlain, sier at sønnen fortsatt ivrer etter å havne under Arsene Wengers beskyttende vinger på Emirates.

Men Dalglish og Liverpool, som allerede har sikret seg Jordan Henderson, har likevel håp om at han fortsatt kan la seg overtale til å flytte fra sørykysten til Irskesjøens bredder.

Også Gaël Clichy, Stewart Downing, Charlie Adam og Connor Wickham står på ønskelista til Dalglish, dersom man skal tro Liverpool Daily Post.

Canales-lån En annen som kan ende opp på Merseyside, er Real Madrid-juvelen Sergio Canales, om enn bare midlertidig.

LIVERPOOL-KUPP?: Arsenal har lenge vært favoritter til å sikre seg 17-åringen Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.). Nå skal imidlertid også Liverpool ha meldt seg på.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
LIVERPOOL-KUPP?: Arsenal har lenge vært favoritter til å sikre seg 17-åringen Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.). Nå skal imidlertid også Liverpool ha meldt seg på.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

Han var et så stort talent at José Mourinho gikk tilbake på den opprinnelige planen om å låne stjerneskuddet Canales tilbake til moderklubben Racing Santander i fjor sommer. Men da VM-stjernen Mesut Özil ankom den spanske hovedstaden, ble det marginalt med spilletid på 20-åringen.

Ifølge Daily Mirror kan Canales bli sendt til England for å modnes i Everton. Manager David Moyes har begrenset med handlingsrom, og en utlånsavtale vil i så måte være midt i blinken for skotten.

Sanchez-favoritter Mens Liverpool og Manchester United tilsynelatende har vært de mest aktive på markedet så langt, har spådommene om nye kjøpefester fra Manchester City og Chelsea ennå tilgode å slå til.

Førstnevnte kan imidlertid ha fått en storfisk på kroken.

Lokalavisa Manchester Evening News skriver at Barcelonas manglende evne til å bli enige med Udinese, gjør at City med sine oljemilliarder i ryggen er favoritter i dragkampen om Alexis Sanchez - kanskje det heteste navnet i fotball-Europa akkurat nå.

City har allerede fått et bud på 22 millioner pund avslått, men skal nå være villige til å høyne med nye fem millioner pund. Det er i så fall en budrunde andre interessenter som Juventus og Inter er dømt til å tape. Real Madrid er en potensiell utfordrer til chilenerens signatur, men den spanske hovedstadsklubben skal være mer interesserte i Sergio Agüero fra byrival Atlético og Neymar fra brasilianske Santos.

Gameiro til PSG En som definitivt ikke ender opp i Premier League kommende sesong, tross angivelig interesse fra Newcastle, Tottenham og Arsenal, er den franske spisskometen Kevin Gameiro.

FRA MADRID TIL MERSEYSIDE? Sergio Canales (t.v.) skal være aktuell for en låneovergang til Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez
FRA MADRID TIL MERSEYSIDE? Sergio Canales (t.v.) skal være aktuell for en låneovergang til Everton.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez Vis mer

24-åringen, som scoret 22 mål i Ligue 1 for Lorient sist sesong, har skrevet under på en fireårskontrakt med Paris St. Germain, melder PSG på egne hjemmesider.

McClaren tilbake fra eksil Snart fire år siden han tok med seg paraplyen sin og rømte «Balløya» etter å ha hatt det sportslige ansvaret for at England gikk glipp av sitt første sluttspill på 14 år, ser tiden ut til å ha leget sårene nok til at tidligere landslagssjef Steve McClaren kan komme hjem igjen.

Etter å ha gjenopplivet karrieren i nederlandske Twente, fikk den seg en ny knekk i tyske Wolfsburg. Kanskje derfor er det ingen Premier League-klubb som banker på døra, men den gamle storheten Nottingham Forest, som er på desperat jakt etter å finne noen som kan ta dem ut av glemselen.

Klubben kvittet seg med Billy Davies etter å ha røket i opprykkssemifinalen to år på rad. Ifølge Sky Sports kunne McClaren bli presentert som ny sjef på City Ground allerede i dag.

Og det ble han.

Til byrivalen? Mens McClaren avsluttet jobbjakten, har Alex McLeish akkurat startet på sin etter at han sa opp jobben i Birmingham per epost i går.

Skal man tro flere engelske aviser, kan han ha gjort klokt i å velge den upersonlige og distanserte oppsigelsesvarianten, i og med at han knyttes til den ledige jobben hos byrival Aston Villa - et karrierevalg som vil være særdeles upopulært hos den blå halvdelen av «Second City».

BLIR I FRANKRIKE: Newcastle, Tottenham og Arsenal var alle etter Kevin Gameiro. Den franske landslagsspilleren har nå skrevet under for Paris St. Germain.Foto: SCANPIX/REUTERS/Konstantin Chernichkin
BLIR I FRANKRIKE: Newcastle, Tottenham og Arsenal var alle etter Kevin Gameiro. Den franske landslagsspilleren har nå skrevet under for Paris St. Germain.Foto: SCANPIX/REUTERS/Konstantin Chernichkin Vis mer

Portsmouth-sjef Steve Cotterill lanseres forøvrig som favoritt til å overta etter McLeish i Birmingham.

HJEM FRA EKSIL: Etter flere år i utlendighet, får tidligere landslagssjef Steve McClaren muligheten i hjemlandet igjen. Han er nå bekreftet som ny manager i Nottingham Forest.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
HJEM FRA EKSIL: Etter flere år i utlendighet, får tidligere landslagssjef Steve McClaren muligheten i hjemlandet igjen. Han er nå bekreftet som ny manager i Nottingham Forest.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer
SIDEBYTTE: Alex McLeish kobles til den ledige jobben i Aston Villa etter at han sa opp per epost i Birmingham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hackett
SIDEBYTTE: Alex McLeish kobles til den ledige jobben i Aston Villa etter at han sa opp per epost i Birmingham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hackett Vis mer