BIRMINGHAM-KLAR: Ben Foster vikarierte i Manchester United-målet da Edwin van der Sar mistet sesonginnledningen med skade. Engelskmannen benyttet ikke muligheten han fikk til å overbevise sir Alex Ferguson om at han er en framtidig førstekeeper. Nå går turen videre til Birmingham. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
BIRMINGHAM-KLAR: Ben Foster vikarierte i Manchester United-målet da Edwin van der Sar mistet sesonginnledningen med skade. Engelskmannen benyttet ikke muligheten han fikk til å overbevise sir Alex Ferguson om at han er en framtidig førstekeeper. Nå går turen videre til Birmingham. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Manchester United-keeper til Birmingham

Ben Foster erstatter Joe Hart.

|||(Dagbladet): Det internasjonale overgangsvinduet åpner ikke formelt før 1. juli, men jakten på forsterkninger foran neste sesong er allerede for lengst i gang.

Birmingham gjorde et kupp da de hentet Joe Hart på lån fra Manchester City foran Premier League-comebacket i fjor. Den unge engelskmannen var bunnsolid sesongen igjennom, og ble belønnet med en plass i Fabio Capellos bruttotropp til VM i Sør-Afrika. Hart har nå blitt hentet tilbake til Eastlands, og dermed måtte Birmingham finne en erstatter.

Den erstatteren heter etter all sannsynlighet Ben Foster. 27-åringen med fire landskamper for England er på det nærmeste klar for klubben etter at Birmingham og Manchester United kom til enighet om en overgangssum på i størrelsesorden mellom fire og seks millioner pund (36-54 millioner kroner), melder BBC.

Foster har i løpet av fem år som Manchester United-keeper bare 23 opptredener i den røde trøya. Han hadde imidlertid to vellykkede låneopphold i Watford, som førte ham inn i landslagsdiskusjonen. Han startet sesongen som førstekeeper i Edwin van der Sars skadefravær, men mistet etterhvert tilliten hos sir Alex Ferguson.

Bare en legesjekk og kontraktssignering gjenstår før Foster kan kalle seg Birmingham-spiller.

Mens ennå noen detaljer må falle på plass før overgangen til Foster er sluttført, er den spanske midtbanespilleren Enric Vallès allerede på plass på St. Andrews.

20-åringen begynte karrieren på Barcelonas B-lag før karrieren fortsatte i NAC Breda i nederlandsk æresdivisjon. Etter to år i «treskolandet» går ferden videre til Premier League for Vallès, som var Bosman-spiller etter denne sesongen.