SOLGTE GULLET: Nobby Stiles vil fordele premiesamlingen på sine tre sønner, men hadde bare ett VM-gull. Nå er det solgt på auksjon for en rekordsum. Stiles' tidligere klubb Manchester United bladde opp.  Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/Scanpix
SOLGTE GULLET: Nobby Stiles vil fordele premiesamlingen på sine tre sønner, men hadde bare ett VM-gull. Nå er det solgt på auksjon for en rekordsum. Stiles' tidligere klubb Manchester United bladde opp. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/ScanpixVis mer

Manchester United kjøpte Stiles' VM-gull for 1,8 mill.

Tidenes dyreste fotballmedalje.

|||
VM-gullet til England-helten Nobby Stiles (68) er kjøpt av Manchester United for rekordsummen 1,8 millioner kroner.

Det er tidenes største beløp for noen fotballmedalje solgt på auksjon. 188 200 britiske pund (1,76 millioner kroner) bladde Manchester United opp for sin tidligere spillers VM-gull fra hjemmebane i 1966.

England vant nasjonens eneste VM-gull i fotball etter å ha beseiret Vest-Tyskland med 4-2 etter ekstraomganger i finalen.

United vil stille ut medaljen i sitt eget museum. Klubben betalte også 460.000 kroner for Stiles'' medalje etter United-seieren i europacupen i 1968, der Benfica ble slått i finalen.

- Det har alltid vært meningen at medaljesamlingen skulle arves av mine barn. Men jeg har tre sønner, og hvordan kunne jeg ellers ha delt samlingen mellom dem? Men de har alle tre likevel valgt seg ut noen premier de ville beholde også, uttalte Nobby Stiles til BBC.

Stiles var kjent for å være en knallhard og nådeløs defensiv midtbanespiller. Hans kanskje beste kamp i karrieren var trolig semifinalen i 1966-VM, der den fryktede portugiseren Eusébio ble gjort helt usynlig av Nobby Stiles.

På et av Englands mest kjente fotografier, fra finalefeiringen i 1966, er Nobby Stiles avbildet glisende med VM-pokalen i den ene hånden og hans kunstige fortenner i den andre.

(NTB)