NÆRMER SEG: Wayne Rooney har nå scoret 212 mål for Manchester United, og nærmer seg Bobby Charltons 249 mål. Foto: EPA / TAL COHEN / NTB Scanpix
NÆRMER SEG: Wayne Rooney har nå scoret 212 mål for Manchester United, og nærmer seg Bobby Charltons 249 mål. Foto: EPA / TAL COHEN / NTB ScanpixVis mer

Manchester United-legende mener at David Moyes er rett mann

Men innrømmer at klubben har spilt elendig.

Bobby Charlton spilte for United fra 1956 til 1973 og scoret 249 mål på 758 kamper.

Da Rooney scoret sitt andre mot West Ham sist helg, passerte han Jack Rowley på Uniteds adelskalender og står nå med 212 scoringer.

Rooney er nummer tre på lista, bak Charlton og Denis Law (237 scoringer).

Med en fersk femårskontrakt i baklomma ligger det meste til rette for at Rooney skal slå Charltons rekord, men det plager ikke 76-åringen, snarere tvert imot.

- Jeg har sagt før at jeg ikke har noe mot at Wayne Rooney slår målrekorden min for United eller England. Jeg har faktisk bedt ham om å få opp farten. Han er en fantastisk spiss og en glimrende spiller. Hard som stein er han også, sier Charlton.

Charlton er også mestscorende for det engelske landslaget med 49 mål, elleve flere enn Rooney, og sier han ser fram til den dagen rekordene ikke lenger er hans.

GLEDER SEG: Bobby Charlton sier at han gleder seg til Wayne Rooney passerer målrekorden hans.Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Bobby Charlton sier at han gleder seg til Wayne Rooney passerer målrekorden hans.Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sagt til ham at jeg regner med å gi ham prisen for rekordene, så han må bare klare det.

Charlton har i dag en direktørstilling i United og er blant manager David Moyes' viktigste støttespillere.

Klubben har hatt en forferdelig sesong og mange har stilt spørsmål til om Moyes er rett mann til å erstatte Alex Ferguson.

- Jeg er helt sikker på at vi valgte rett mann, sier Charlton, som likevel innrømmer at klubben har spilt elendig fotball denne sesongen.

(NTB)