BLIR BOKSER: Manchester Uniteds tidligere midtstopperbauta Rio Ferdinand. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
BLIR BOKSER: Manchester Uniteds tidligere midtstopperbauta Rio Ferdinand. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Rio Ferdinand satser på boksing

Manchester United-legenden satser på boksing: - En perfekt utfordring

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand (38) trener for å bli profesjonell bokser og drømmer om å kjempe om et tittelbelte.

Den tidligere midtstopperen, som la fotballskoene på hylla i 2015, blir en del av spillselskapet Betfairs prosjekt «Defender to Contender» og vil bli trent av Richie Woodhall, som tidligere har vunnet tittelbeltet i forbundet WBC i super mellomvekt.

Ferdinand vil i første omgang søke om å bli kvalifisert for britisk bokselisens.

- Boksing er en fantastisk sport for kropp og sjel. Jeg har alltid hatt en lidenskap for sporten, og denne utfordringen er en perfekt mulighet til å vise folk hva som er mulig, sier Ferdinand.

FØLGER MED: Rio Ferdinand er fan av Anthony Joshua. Her etter sistnevntes seier mot Vladimir Kitsjko.
FØLGER MED: Rio Ferdinand er fan av Anthony Joshua. Her etter sistnevntes seier mot Vladimir Kitsjko. Vis mer

- Dette er en utfordring jeg ikke tar lett på – naturligvis kan ikke alle bli profesjonelle boksere, men med apparatet Betfair har satt sammen, og motivasjonen jeg har for å lykkes, er alt mulig.

38-åringen, som tidligere har spilt for West Ham, Leeds og QPR i tillegg til Manchester United, jobber som ekspert for BT Sport og BBC og vil holde en pressekonferanse i London tirsdag.

Woodhall, som tidligere har tatt bronse i OL, tror Ferdinand har egenskapene som kreves for å bli proffbokser.

- For å være ærlig så tror jeg Rio definitivt kan bokse profesjonelt over tid. Han har naturlig kraft i sin høyrehånd, er ekstremt veltrent og veldig lærevillig.

(NTB)