Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League

Manchester United mangler én tittel i troféskapet

United kan ta et stort steg mot Europa League-tittel i kveld. Men de kan også ryke ut.

KAN RYKE UT: Manchester United kan risikere å ryke ut av Europa League i kveld. Her feirer Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic scoring mot West Ham i ligacupkampen 30. november. Foto: NTB Scanpix
KAN RYKE UT: Manchester United kan risikere å ryke ut av Europa League i kveld. Her feirer Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic scoring mot West Ham i ligacupkampen 30. november. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld spilles siste gruppespillsrunde i Europa League. Manchester United er blant lagene som kan ryke ut av det som tidligere het Messebycupen. United møter ukrainske Zorya Lugansk klokka 19. Ved tap der, samtidig som Feyenoord slår Fenerbahçe, vil United ryke ut av turneringen allerede i gruppespillet.

Med uavgjort er United imidlertid sikret avansement.

Det har vært knyttet usikkerhet til hvorvidt kampen skulle spilles eller ikke, på grunn av kulde og en bane som har vært hard og isete. De siste dagene har det vært minusgrader på Chornomorets Stadioni Ukraina. Men etter at banen ble inspisert i dag tidlig, forventes det at kampen går som planlagt.

Den ungarske kamplederen Tamas Bognar vil ha siste og avgjørende ord når han inspiserer banen før kampstart. Kampen utsettes etter alt å dømme til i morgen hvis det ikke blir noe av i dag.

Hard og isete

United-trener José Mourinho var mildt sagt misfornøyd med matta etter gårsdagens økt.

- Banen er veldig hard og isete. UEFA vet om baneforholdene her, og alle kjenner til forholdene i Ukraina og Øst-Europa på denne tiden av året. Den siste kampen i gruppa skulle blitt spilt i midten av november, ikke i midten av desember, tordnet portugiseren.

Mangler trofé

Europa League (tidligere UEFA Cup) er den eneste store turneringen United ikke har vunnet. De vant riktignok Cupvinnercupen i 1991, men etter at Cupvinnercupen ble slått sammen med UEFA-cupen i 1999, har ikke United klart å vinne den de to gangene de har vært med (2011/2012 og 2015/2016). I 2012 røk de ut mot Athletic, forrige sesong ble Liverpool for sterke.

KALDT: Eric Bailly og Sergio Romero hadde på seg lue, hansker og hals under gårsdagens kalde trening i Ukraina. Foto: AP Photo
KALDT: Eric Bailly og Sergio Romero hadde på seg lue, hansker og hals under gårsdagens kalde trening i Ukraina. Foto: AP Photo Vis mer

Det er fortsatt lenge igjen av sesongen, men seier i Europa League kan også være Uniteds inngang til Champions League neste år. Vinneren av Europa League blir nemlig direkte kvalifisert til mesterligaen.

I serien er United allerede 13 poeng bak serieleder Chelsea etter 14 runder, og opp til Manchester City på fjerdeplass - den siste plassen som gir mulighet for Champions League-spill - er det ni poeng.

Ute i Europa har United kun vunnet to av 13 kamper etter at Alex Ferguson ga seg i 2013. Det har også kun blitt ett trofé siden skottens siste kamp: FA-cupen forrige sesong.

Europa League-finalen spilles i Stockholm 24. mai neste år.

Zorya Lugansk-Manchester United vises på Max klokka 19 i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!