Manchester United mister nytt supertalent

Pogba valgte Juventus.

- VELGER JUVENTUS: Ifølge engelske medier har Paul Pogba blitt enig med Juventus om en overgang til sommeren. Her er han i spill mot Stoke og Marc Wilson i Premier League 31. januar i år. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
- VELGER JUVENTUS: Ifølge engelske medier har Paul Pogba blitt enig med Juventus om en overgang til sommeren. Her er han i spill mot Stoke og Marc Wilson i Premier League 31. januar i år. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ravel Morrison var Manchester «Uniteds største talent siden Wayne Rooney». Morrison forsvant til West Ham sist kvelden i overgangsvinduet i januar.

Nå tyder det meste på at også Paul Pogba har gått tapt for United, en midtbanespiller omtalt som «en ung Patrick Vieira».

Ifølge Daily Telegraph har 18-åringen takket et kontant nei til Uniteds kontraktstilbud. Den franske tenåringen velger i stedet Juventus når kontrakten går ut til sommeren.

Fergie er sinna og sjokkert Det er avisas Manchester United-reporter Mark Ogden som røper Pogbas beslutning, som ennå ikke er offisiell.  Manager Alex Ferguson omtales som sinna og sjokkert, både på Pogba og superagent Mino Raiola.

Penger ligge trolig bak avgjørelsen, både Telegraph og Daily Mail mener at den franske U19-spilleren får en lønn på omlag 10 millioner kroner i Serie A. Serie A-nettstedet Football Italia opererer med andre summer, 7,5 millioner kroner i årslønn fram til 2016.

Norske United-fans har blandede følelser når Pogba forsvinner.

- Vi kommer til å riste på hodet om han slår til i Juventus, men han og Ravel Morrison er spillere som overhodet ikke har prestert. Så skal de presse United for penger. Du må prestere først, så kommer det andre som en konsekvens, sier United.no-redaktør Dag Langerød til Dagbladet.

Det er lenge blitt spekulert i at Pogba var på vei bort fra Old Trafford, og manager Alex Ferguson skal ha bedt Rio Ferdinand og Patrice Evra om å snakke fornuft til unggutten.

Omdiskutert overgang Manchester U hentet selv Pogba fra franske Le Havre for tre år siden, en overgang som ble klaget inn til Fifa. Den franske klubben mente United fristet Pogba-familien med penger og hus - men britene fikk medhold hos fotballens øverste organ.

Den høyreiste spilleren har fire A-kamper for United. Han debuterte i ligacupen og har sittet på benken for storklubben i en rekke kamper i serien og Champions League.

Men det var før han avviste Uniteds avtaleforslag, ifølge Ogden er Pogba dumpet til B-laget og får ikke engang spille kamper for reservene. Også AC Milan, Manchester City og Arsenal skal ha lagt ut agn etter spilleren før han valgte Juventus.

- Det er utrolig kjipt hvis han er fast på Juventus og Frankrike, og at vi mistet ham fordi ikke ville betale ham fem tusen pund eller noe sånt mer i uka. Hvis han blir en av verdens beste spillere om noen få år, vil det se litt dumt ut, sier Langerød til Dagbladet.