HELDIG:  Wayne Rooney må nok gi Readings Stuart Pearce litt av æren for at United vant 1-0 på hjemmebane. Etter 21 minutter fyrer Rooney av et skudd, som endrer retning via Pearces' hæl, over keeper og i mål. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB Scanpix
HELDIG: Wayne Rooney må nok gi Readings Stuart Pearce litt av æren for at United vant 1-0 på hjemmebane. Etter 21 minutter fyrer Rooney av et skudd, som endrer retning via Pearces' hæl, over keeper og i mål. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB ScanpixVis mer

Manchester United økte forspranget til City

Rio Ferdinand snakkisen da United sikret sin tolvte strake hjemmeseier.

Manchester United - Reading 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Rio Ferdinand ble førsteomgangens store snakkis på Old Trafford i kampen mot Reading.

Bare én gang tidligere i karrieren har midtstopperen hatt en målgivende passning, ifølge Infostrada. Inntil i kveld.

Uniteds første scoring kom etter at Rio Ferdinand tok med seg ballen til langt inn på gjestenes banehalvdel. Der venter Rooney, som sender avgårde en ball i retning Readings mål.

Ballen endrer retning ved hjelp av Alex Pearcs' hæl, og over keeper Stuart Taylor har ingen sjans til å hindre 1-0 til hjemmelaget.

Topp mot bunn Klubbene hadde absolutt ulike utgangspunkt for kampen: Reading kom til Old Trafford med fire strake tap, mens United har fem strake seiere i serien.

I tillegg har ikke Reading greid å holde nullen i én eneste bortekamp denne sesongen, og det greide de heller ikke i kveld. Uniteds keeper sin side, David de Gea, har ikke sluppet inn seriemål på 7,5 timer før kampen. Og det gjorde han heller ikke i kveldens kamp.

Til tross for seieren, overbeviste ikke klubben som leder serien med 15 poeng etter at Manchester City tapte mot Everton tidligere i dag.  Reading har bare Queens Park Rangers bak seg på tabellen.

Sjanse til Young Det tok hele 15 minutter før Manchester United greide å komme til en sjanse i første omgang. Serielederne virket litt tafatt, før Rio Ferdinand sendte en krysspasning ut til Ashley Young på venstrekanten.

Young får med seg ballen rundt på kanten og inn i banen, og prøvde å sette ballen i motsatt hjørne, men uten å lykkes.

Men med Youngs forsøk våknet også resten av laget noe. Og seks minutter senere kom førsteomgangens eneste scoring.

Gjestenes største sjanse i første omgang var et stopleskudd fra Hal Robson-Kanu.

Sjansefattig andreomgang Med 1-0 ledelse til hjemmelaget til pause, kunne oppgaven bli vanskelig for gjestene, også noe statistikken beviser.

Ifølge ESPN Stats & Info har ikke Manchester United tapt på 215 hjemmekamper i ligaen, når de har ledet til pause.

Til tross åpnet gjestene andre omgan friskest, men greide ikke å få noe ut av verken frispark eller cornere.

Robin van Persie har måltørke for tiden. Det kunne han ha endret på i det 62. minutt, på et frispark til United fra rundt 25 meters hold. Men hollenderen sender ballen akkurat i keeperhøyde, så Taylor fårr slått den kontrollert ut.

Seks minutter før slutt fyrer Rooney av en volley mot mål, som gikk metervis over tverrliggeren.

Mer bød ikke andreomgangen på, som det er verdt å skrive hjem om.

Annet en at United tok ett steg nærmere seriegullet.