SVÆRT DELAKTIG: Ashley Young (i midten) var svært deltaktig da United slo City på hjemmebane, søndag. Her med Rooney og Mata. Foto: Reuters / Jason Cairnduff
SVÆRT DELAKTIG: Ashley Young (i midten) var svært deltaktig da United slo City på hjemmebane, søndag. Her med Rooney og Mata. Foto: Reuters / Jason CairnduffVis mer

Manchester United overlegne da de slo City

Young svært delaktig.

(Dagbladet:) Etter at Manchester City gikk opp i 1-0-ledelse på Old Trafford på glimrende vis, så det ut til at bortelaget kunne ta sin fjerde strake Premier League-seier på rivalens bane.

Men Ashley Young løftet Manchester United, og sørget for den sjette seieren på rad til de rødkledde.

Ikke overraskende var det tøft allerede fra kampen ble blåst i gang. Etter drøyt halvannet minutt ut i kampen kom det første frisparket, da Gael Clichy taklet Juan Mata, og dermed var standarden for oppgjøret satt.

Rundspilte United De første fem minuttene var det hjemmelaget som hadde ballen mest, men så våknet City til live.

Først lurer Jesus Navas forsvarsrekka til United og kom alene mot mål, men David De Gea reddet skuddet. Så får også Yaya Toure en stor mulighet, men skuddet blir klarert.

Et halvt minutt seinere åpner City endelig målkontoen, når David Silva og Milner samarbeider forbi sovende United-forsvarere. Silva legger inn til Aguero som enkelt får score i åpent mål.

Snublet inn utligning De første minuttene etter scoringa er det bortelaget som helt klart styrer kampen. City er aggressive, og de rødkledde henger virkelig ikke med.

Et tilbakespill til De Gea ser farlig ut, men spanjolen kommer ut og rydder opp. Han ser Herrera på venstrekanten, og sender en lang pasning opp til unggutten som legger inn til Ashley Young.
                      
Young er nok litt heldig, snubler med seg ballen inn i mål og sørger for at lagene er like langt etter drøye 15 spilte minutter på Old Trafford.

Frustrert City-lag City vartet opp med fine kombinasjoner etter utligningen, og det var svært jevnt på Old Trafford, men så dukket Marouane Fellaini opp på bakre stolpe.

Først mottar Young en langpasning fra Mata, så hælsparker han til Blind som sender ballen tilbake før Young slår et perfekt innlegg mot Fellaini som stanger United opp i 2-1-ledelse. En fantastisk snuoperasjon av hjemmelaget.

Like før pause så det ut som City ville bli redusert til ti mann, etter Vincent Kompanys takling på Daley Blind.

Belgieren kommer inn med stor fart og høye knotter, og Blind blir liggende nede. TV-bildene viser at Kompany kanskje kunne ha fått det røde kortet, men Clattenburg velger å holde Kompany på banen.

Totalomvending Etter pause ble City fratatt alle sjanser til å vinne denne viktige kampen.

Juan Mata kommer på et godt løp etter 67 minutter, og linjedommeren får ikke med seg at han er i offside. Derfor kan spanjolen enkelt sette ballen i mål når han kommer alene mot Joe Hart i City-målet.

Syv minutter senere er Ashley Young tilbake i fokus.

Han slår et frispark inn til en umarkert Smalling, som får markere seg på scoringslista etter å ha stanget ballen inn i mål.

Alene mot keeper United brukte sitt tredje bytte etter 83 minutter da Di Maria kom inn for Mata, men fem minutter senere må Carrick av med skade.

Da tar City godt vare på muligheten, og Aguero får sette sin andre scoring for dagen når han står helt alene foran mål.

Kampen ender 4-2, og Manchester United er nå bare ett poeng bak Arsenal på andreplass, åtte poeng bak serieleder Chelsea.