AVMÅLT: Romelu Lukaku valgte å ikke juble da han satte inn kampens første scoring borte mot West Bromwich Albion. Foto: NTB Scanpix
AVMÅLT: Romelu Lukaku valgte å ikke juble da han satte inn kampens første scoring borte mot West Bromwich Albion. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United med sliteseier

Manchester United slapp med skrekken

Komfortabel ledelse til pause ble til stressende sluttminutter for Manchester United.

  • West Bromwich Albion - Manchester United 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Mot gamleklubben West Bromwich scoret Romelu Lukaku sitt andre mål på to kamper og sikret at Manchester United fortsatt er 11 poeng bak Manchester City på andre plass i Premier League.

Det ble ikke like enkelt som det så ut som til pause for Manchester United, som slapp West Bromwich inn i kampen igjen i den andre omgangen.

Etter lang tids scoringstørke åpnet Lukaku målkontoen igjen mot Bournemouth sist. Belgieren scoret i seks av de sju første serierundene, men gikk så målløs i sju av de neste åtte.

Nå virker det som Lukaku har planer om å finne tilbake til formen han startet sesongen med.

Manchester United skapte lite før Lukaku steg til værs og kontant headet et flott innlegg fra Marcus Rashford i mål etter 28 minutter.

Den høyreiste belgieren valgte å ikke feire scoringen mot laget han fikk sitt ordentlige Premier League-gjennombrudd for på lån fra Chelsea i 2012/13-sesongen.

2-0-scoringen kom åtte minutter senere. Jesse Lingard dro til fra 18 meter. Skuddet hans ble forsøkt klarert av Ahmed Hegazy, men egypteren var uheldig og fluktet ballen forbi Ben Foster og i eget mål.

- Når du er oppe i 2-0 uten å være ute av marsjfart er det akkurat hva Mourinho kunne håpe på, sa TV2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

WBA svarte i andre omgang

Med 2-0-ledelse til pause var det et Manchester-lag i cruise kontroll i den andre omgangen. WBA var bedre med i banespillet, men skapte særdeles lite til å plage David de Gea.

Med kvarteret igjen å spille var plutselig WBA tilbake i kampen. Gareth Barry kranglet ballen i mål etter en corner.

West Bromwich våknet til liv etter det og satte press på United-forsvaret. Jay Rodriguez gjorde et godt innhopp og satte De Gea på prøve ved et par anledninger.

West Brom var særlig farlige på dødballer. Chris Brunt slo nok en strålende corner med fire minutter igjen og ballen ramlet ned på låret til Nemanja Matic. Ballen nærmest danset på streken før De Gea fikk tak i den og hindret baklengs.

De siste minuttene var United-angriperne Martial og Lukaku gode til å holde på ballen og løste opp presset WBA hadde i ti minutter før overtiden.

Valencia skadet

José Mourinho fikk ytterligere noe å bekymre seg over da Antonio Valencia måtte ut med skade. Manchester United-kapteinen holdt seg til hamstringen og det er dårlig nytt for de røde djevlene om ecuadorianeren blir skadet rett før det travle juleprogrammet i Premier League.