Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United slår alltid tilbake

Her er Dagbladets tabelltips for Premier League.

Nummer 19: Manchester United, med Rio Ferdinand i spissen, feirer sitt seriegull nummer 19 i 2011. Etter et bittert sølv sist sesong tror Dagbladet at Englands mestvinnende Premier League-lag slår tilbake. Foto: REUTERS/Nigel Roddis.
Nummer 19: Manchester United, med Rio Ferdinand i spissen, feirer sitt seriegull nummer 19 i 2011. Etter et bittert sølv sist sesong tror Dagbladet at Englands mestvinnende Premier League-lag slår tilbake. Foto: REUTERS/Nigel Roddis. Vis mer

Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad tippet Manchester United som seriemestere sist sesong, og var noen små overtidsminutter unna å treffe. 

Her er årets tabelltips:

1. Manchester United Kjent for å slå hardt tilbake etter en sesong uten pokaler. Skal ha stor respekt for fjorårets sesong i ligaen, der et noe mangelfullt lag nesten holdt helt inn. Skuffet i Europa. En skadefri Vidic tilbake er som å gjøre et kjempekjøp, og med Robin Van Persie på plass synes det duket for et nytt seriegull.

Sist sesong: Nummer 2. Like mange poeng som vinneren, men dårligere målforskjell.

2. Manchester City Laget med det høyeste nivået sist sesong, høyere enn den jevne avslutningen tilsa. Må nå ta ett steg videre og forsvare tittelen mens man gjør en anstendig innsats i Champions League. Jager en sårt tiltrengt midtstopper, men er ellers godt utrustet til en tøff sesong tross få nye ansikter så langt.

Sist sesong: Nummer 1. Scoret flest mål (93). Slapp inn færrest (29).

3. Arsenal Arsenal fikk en tøff start sist etter salgene av Fabregas og Nasri. Klarte å reise seg raskt, ikke minst takket være PL-toppscorer Robin Van Persie. Han reiser til en av rivalene, men Arsene Wenger har herjet i transfermarkedet så langt. Ser langt sterkere ut offensivt enn defensivt. Ustabile igjen.

Sist sesong: Nummer 3. Robin Van Persie toppscorer med 30 mål.

4. Chelsea Sprø sesong for Chelsea sist, som etter ansettelsen av Roberto Di Matteo gjorde et brått skifte til en enklere og mer effektiv fotball. Det ga suksess. Må fornye laget og har hatt en travel sommer med fulle inn- og utbokser. Det nye laget må sette seg raskt, og nå forventes attraktiv angrepsfotball.

Sist sesong: Nummer 6. Vant Champions League og FA-cupen.

5. Tottenham Ny sjef i André Villas-Boas, som mislykkes spektakulært i Chelsea. Er en helt annen type enn Harry Redknapp. Relativt stille i transfermarkedet, tross at laget bare har én ren spiss og en trio målvakter mellom 32 og 41 år. Forsvar og midtbane ser bedre ut, men alle forventer at Luka Modric reiser.

Sist sesong: Nummer 4. Tok flest poeng av alle fra september og ut 2011.

6. Liverpool Ny manager i uerfarne Brendan Rodgers, som vil få tid til å bygge et lag med en plan. Sliter i transfermarkedet, og stallen er fortsatt tynn når dette skrives. Må passe seg for ikke å bli altfor langsiktige, men det synes som om kjernen i laget tror på Rodgers prosjekt og stil.

Sist sesong: Nummer 8. Vant ligacupen.

7. Everton Manager David Moyes er vant til klubbens begrensede økonomi, men er optimistisk med nye fjes på gresset, samtidig som stjernene er beholdt. Er sårbare for skader. Laget synes å spille best når forventningene er lave, og må levere fra dag én om forrige sesong skal forbedres.

Sist sesong: Nummer 7. Som vanlig best etter nyttår.

8. Newcastle Newcastle leverte over alle forventninger sist sesong, og Alan Pardew ble årets manager. Nå har laget mer press på seg, og skal dessuten spille Europa League. Det gir prøvelser for lagets tynne stall, som ikke ser styrket ut foran sesongen. Vil rammes hardt når Afrikamesterskapet spilles etter nyttår.

Sist sesong: Nummer 5. Alan Pardew årets manager.

9. Fulham Gjorde en god sesong sist i all stillhet, og har flere toppspillere som vil jages i markedet ut august. Synes ikke vesentlig forsterket så langt, og må være heldige både med transfervinduene og med skader om fjorårets plassering skal forbedres. Et godt ungdomsakademi til god hjelp i så måte.

Sist sesong: Nummer 9.

10. Sunderland Sunderland satset i transfermarkedet sist sommer, men suksessen uteble. I år prøves tilsynelatende det motsatte. Har et solid forsvar, men scorer ikke nok mål. Har egentlig ingen beviste målgjørere i Premier League, og må enten handle raskt eller håpe. Ettertraktet manager i Martin O'Neill.

Sist sesong: Nummer 13.

11. West Bromwich God sesong sist, har ny sjef i Steve Clarke, som aldri har hatt hovedansvaret for et lag tidligere. Defensive Roy Hodgson organiserte dette laget til god poengfangst sist, spørsmålet er om Clarke får like mye ut av troppen. Har i hvert fall fått ryddet opp i stallen, og har spennende talenter på gang.

Sist sesong: Nummer 10.

12. West Ham Har som ventet gått gjennom store endringer i stallen etter opprykket, tross at den allerede var Championships sterkeste. Manager Sam Allardyce kan dette spillet, og intet lag han har ledet ved sesongstart har rykket ned. Fikk kritikk for defensiv taktikk i fjor, i år passer den stilen helt fint.

Sist sesong: Nummer 3 i Championship. Opprykk etter playoff.

13. Aston Villa Fikk en dårlig start på sesongen. Så demotiverte ut etter det, og berget så vidt plassen. Fans som i fjor vurderte å bytte idrett er nå milde optimister etter at Paul Lambert har tatt over sjefsstolen. Må fornye et lag som så tregt og overbetalt ut, og man må forvente at denne prosessen tar noe tid.

Sist sesong: Nummer 16. Flest uavgjorte av alle lag (17).

14. Queens Park Rangers Prøver å bygge langsiktig og har vært aktive i markedet, uten at store beløp har skiftet hender. Ambisiøse stadionplaner i trange London fordrer at laget etablerer seg i Premier League, og stallen ser nå solid nok ut til å klare det. Skal spille sammen mange nye og kan få en utfordrende start.

Sist sesong: Nummer 17. Svakeste bortelag med 11 poeng.

15. Wigan Skal man bedømme Wigan ut fra den håpløse innsatsen i store deler av sesongen, eller fra den mirakuløse redningsaksjonen der lag som Liverpool, Manchester United, Arsenal og Newcastle ble slått? Må starte bedre om tabelltipset skal gå inn, men har gjort noen spennende handler.

Sist sesong: Nummer 15.

16. Stoke De færreste lag verdsetter en tur til Stoke en kald kveld i januar, og er som lag et levende bilde på den klassiske, engelske fotballen med rå fysikk og full innsats. Evnen til å ta poeng fra de beste har riktignok minsket noe med tiden, men fjorårets Europa League-distraksjon kan ta noe av skylden.

Sist sesong: Nummer 14. Scoret færrest mål i ligaen (36).

17. Reading Reading har en rik russer i bakhånd og har gjort mange forsterkninger etter det overraskende opprykket. Er defensivt meget godt organisert, men fremover er det tynnere besatt. Med dagens lag tror jeg Reading vil få det tøft utover vinteren, men med penger på lur kan situasjonen bedres.

Sist sesong: Vant Championship.

18. Norwich Lagets suksesstrener Paul Lambert er borte, inn med Chris Hughton, som kommer fra en brukbar sesong med Birmingham. Har så langt prioritert å jobbe med det defensive og er trolig klar over at sesong to i Premier League ofte er tøff. Ser ut til å holde på viktige Grant Holt, som garanterer mål.

Sist sesong: Nummer 12.

19. Swansea Swansea gjorde sine saker så bra at trener Brendan Rodgers forsvant til Liverpool. Danske Michael Laudrup er en mann med et ikke ulikt syn på fotball. Har klart å holde på mye av laget sitt så langt, men har mistet kjernen i midtbanen. Må prøve å beholde Scott Sinclair. Får uansett en tøff sesong.

Sist sesong: Nummer 11.

20. Southampton Det er imponerende av Southampton å være tilbake i Premier League allerede, og manager Nigel Adkins må få mye av æren for laget to strake opprykk. Har to naturlige målscorere i Lambert og Rodriguez, men de har lite erfaring på dette nivået. Fansen bekymrer seg likevel mest for forsvaret.

Sist sesong: Nummer 2 i Championship. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media