SLIK SÅ DET UT SIST: Her hilser Uniteds spillere på byrivalen da lagene møttes nylig. Før neste seriemøte mellom de to storklubbene fra Manchester kan de røde måtte finne seg i å stå æresvakt for naboen. Foto: NTB Scanpix
SLIK SÅ DET UT SIST: Her hilser Uniteds spillere på byrivalen da lagene møttes nylig. Før neste seriemøte mellom de to storklubbene fra Manchester kan de røde måtte finne seg i å stå æresvakt for naboen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester City knuser Manchester United i Premier League

Manchester United som æresvakt for Manchester City - det kan bli både julaften og dommedag

Om Manchester City vinner Premier League 2017/2018 er ikke lenger et tema. Spørsmålet nå er når de gjør det.

(Dagbladet):

20 SERIEKAMPER INN i en banebrytende sesong er Pep Guardiolas Manchester City 15 poeng klare på toppen av tabellen. Det er et hav. Sannsynligheten, vurdert på bakgrunn av lagets overveldende dominans så langt, er også stor for at denne avstanden blir større gjennom vinteren, ikke mindre.

ETTER SERIERUNDE 17, da Manchester City hadde slått Swansea borte (4–0) og vunnet sin femtende strake seier, konkluderte denne spalten med at spenningen for resten av sesongen handlet om plassene to til fire, altså dørene til Champions League. Da var bufferen til Manchester United fortsatt bare på elleve poeng.

I DAG, NI scoringer, ett eneste baklengsmål (4-1 mot Tottenham) og tre seirer til, er ledelsen på fem kamper pluss en overlegen målforskjell som per nå, uten at det betyr noe, i realiteten utgjør et 16. poeng.

Manchester City har 49 plussmål (61-12). Manchester United er nærmest med 27 (43-16). Og sånn fortsetter no' dagan i Premier League.

Det er Manchester City mot røkla.

DEN SISTE HELGA i mars spilles serierunde 32 i Premier League. Da skal Pep Guardiolas uovervinnelige til Goodison Park og ta revansje på Everton, det eneste laget de har avgitt poeng mot så langt (runde to).

Når den kampen er historie er det 18 poeng igjen å spille om. Kjøper du sannsynlighetsberegningen som forteller at avstanden mellom City og lag to på tabellen vil øke framfor å minske, kan Pep Guardiola hente hjem sitt 23. trofe, det første i England, før vi skriver april, ja, kanskje allerede så tidlig som i midten av mars (runde 31 spilles rundt 17. mars)

Jeg gjentar, i midten av mars.

Alternativt før vi skriver april.

UKA ETTER SKAL Manchester United til Etihad. Da kan Englands mestvinnende klubb fort ende opp med å stå æresvakt for den brysomme naboen før avspark.

Alternativet til det, om Manchester City bare holder avstanden slik den er nå, er at de blå kan vinne og feire seriegullet med hjemmeseier mot Manchester United.

Jeg vet ikke hva som er verst for en rød sjel.

Skjønt, pest eller kolera, hva så?

PÅ VEIEN MOT Premier League-tittelen har Manchester City allerede flyttet grenser og satt rekorder i engelsk fotball. For hver seier de henger på rekka av 18 strake kamper uten tap brytes nye barrierer.

Det er riktignok noen sesonger fram til rumenske Steaua Bucurestis verdensrekord på 104 kamper uten tap (1986-1989), men allerede på nyttårsaften kan i hvert fall Pep Guardiola tangere sin personlige rekord med 19 strake seirer.

Det klarte han med Bayern München (2013/2014).

Liker du det nærmeste du kommer en klink vinner og ikke er så opptatt av størrelsen på oddsen, er det penger å hente på borteseier på Selhurst Park, søndag klokka 13.00.