Manchester United-stopper refser seg selv etter Barca-tapet

Victor Lindelöf var en slagen mann etter Manchester Uniteds 0-1-tap hjemme for Barcelona. Ikke på grunn av laget, men på grunn av egen innsats.

FRUSTRERT: Victor Lindelöf var mer preget av sin egen prestasjon enn lagets. Manchester United tapte 0-1 mot Barcelona tirsdag kveld. Foto: Shutterstock.
FRUSTRERT: Victor Lindelöf var mer preget av sin egen prestasjon enn lagets. Manchester United tapte 0-1 mot Barcelona tirsdag kveld. Foto: Shutterstock.Vis mer

- Jeg er frustrert. Jeg er ikke på det nivået jeg vil holde, sier han til Aftonbladet etter kampen.

Manchester United tok onsdag kveld imot Barcelona til de røde djevlenes første kvartfinalekamp siden 2015, og etter bataljen mot katalanerne, er det liten tvil om at Ole Gunnar Solskjær & co. har en tøff oppgave foran seg når returoppgjøret spilles neste tirsdag på Camp Nou i Barcelona.

Det var en jevnspilt affære på Drømmenes Teater, og Lionel Messi - som til han å være hadde en ganske anonym kamp - løp seg fri, fant Luis Suarez som headet ballen via Luke Shaw og i mål.

Det hele endte med 0-1-seier til Barcelona, som dermed har et svært godt utgangspunkt før returoppgjøret. Manchester United har fått ros for entusiasmen de spilte med, og det er egentlig bare én Manchester United-spiller som har måttet tåle voldsom kritikk fra eksperter og fans.

- Kunne gjort det mye bedre

Det var ikke Victor Lindelöf som fikk gjennomgå, men han hadde uansett mer enn nok med å kritisere sin egen prestasjon.

- Jeg kunne gjort det mye bedre enn jeg gjorde i dag (i går), men sånn er fotballen... Noen ganger spiller man bra, andre ganger ikke.

På spørsmål om hva han ikke er fornøyd med, svarer han:

- Jeg kommer ikke opp på den standarden jeg vanligvis holder. Jeg bommet på altfor enkle pasninger, pasninger jeg ikke skal bomme på, og i kamper som dette, er det veldig viktig at de sitter.

Selv om Lindelöf er kritisk til eget pasningsspill, viser tallene at han var blant hjemmelagets bedre på akkurat det området. 84,6 prosent av pasningene hans hadde riktig adresse.

- Jeg er nok alltid veldig streng med meg selv, men jeg var ikke på nivået jeg ville være på. Å spille kvartfinale i Champions League, det er ikke så ofte man får gjøre det. Derfor er jeg frustrert over å ikke spille mitt beste.

I videovinduet under kan du se oppgjørest avgjørende øyeblikk.

Sår tvil om svenskens fremtid

Lokalavisen Manchester Evening News ga den svenske midtstopperen 7/10 på børsen med følgende kommentar:

- Gjorde ikke mye galt, men akkurat som (Chris) Smalling, var han så godt som maktesløs da motstanderne gikk til angrep. Gleder seg nok til å spille i en forsvarsfirer igjen.

Spillerbørsen er for øvrig satt opp av Samuel Luckhurst, en journalist som følger Manchester United tettere enn de fleste.

Sky Sports har også vurdert spillere i børsformat, og de sår tvil om Lindelöfs fremtid som United-stopper.

- Tidvis litt kraftløs mot en kvikk angrepsrekke. Kom seg etter pausen, men viser ikke at han er den langsiktige løsningen i denne posisjonen for United og Ole Gunnar Solskjær, skriver de, og gir svensken en sekser på børsen.

De røde djevlene har nå tapt fire av de siste fem kampene, og før returoppgjøret mot Barcelona, venter West Ham i Premier League. Det betyr lite hvile for Solskjærs menn. Den norske manageren har ikke råd til å hvile spillere - ettersom Manchester United fremdeles håper på et nytt mirakel i Champions League, i tillegg til at de kjemper om en livsviktig plass blant de fire beste i hjemlig liga. Det gir nemlig spill i neste sesongs utgave av Champions League.

Lindelöf understreker at man trenger ikke å bekymre seg for resultatene i det siste, til tross for formduppen.

- Det er klart vi vil vinne kampene, men vi vet hva laget kan prestere. Man trenger ikke å være bekymret.

Den oppfatningen deler Dion Dublin, tidligere Manchester United-spiller. For BBC har han skrevet en analyse med tittelen «United har verktøyene som trengs for å snu kampen».