Manchester United styres ikke av aviser, TV og millioner av fans på sosiale medier

Først neste år er jobben i fare.

DE MÅTTE VINNE 3-0, de vant 3-0, og lettelsens sukk var tungt og kom fra dypet der og da. For fansen, spillerne og en hardt presset manager gjorde gårsdagens seier at elendigheten har fått et pusterom på Old Trafford. Men 3-0 over middelmådigheten Olympiakos - i hvert fall om man tar inn over seg Manchester Uniteds størrelse og ambisjoner - redder ikke engang stumpene av en
ødelagt sesong.

Så lenge det er bortimot umulig å se Manchester United forbi den neste utfordringa i Champions League er ikke dette resultatet mer enn et lite plaster på et blødende sår.

JA, ALLE SOM er igjen i Champions League kan i teorien vinne i Lisboa 24. mai. Men nei, ikke Manchester United. Det som ikke er i nærheten av å være konkurransedyktig i England, er selvfølgelig ikke godt nok mot Europas beste. Men så lenge det er håp vil det også være en smule optimisme og veldig mye faglig blindhet hos de rødeste sjelene.

Og i nødens stund o.s.v.

MANCHESTER UNITED, EN av verdens største fotballklubber og merkevarenavn innen sport, handler ikke lenger om fotball, resultater, tabellposisjoner, trofeer og alt det andre Sir Alex Ferguson skjemte dem og alle røde sjeler bort med i pluss 20 år. Med nær sagt hele den fotballmenende verden på nakken — en global koloss som spyr ut sine spørsmål, meninger, edder, galle, meningsløshet og krav
24/7 — handler klubben per dato utelukkende om ledelse. Hvilket betyr at krisa på Old Trafford er forbi en tilsynelatende preget og usikker manager og alt hva laget hans mangler på banen.

Det Manchester United handler om nå, er hva de har på styrerommet.

DET VAR SELVFØLGELIG godt for David Moyes å slå Olympiakos og ta laget sitt til morgendagens kvartfinaletrekning i Champions League. Samtidig som det var godt å se at Robin van Persie ikke har glemt det, at Wayne Rooney fortsatt er en ærlig og hardtarbeidende klubbsjel og at David de Gea er i stand til å redde laget når motstanderne tryller fram sjokkangrep.
Noe av det beste i fotball er jo å komme tilbake.

Men jeg hører ikke til de som var villige til å sette en slant på at Moyes sin framtid hang på gårsdagens resultat, jeg tror heller det stikk motsatte.

At David Moyes uansett hva som skjer fram mot mai også United-boss når vi skriver august.

Og at det er sommerens overgangsvindu og sesongen 2014/2015 som vil avgjøre om han er den manageren Sir Alex Ferguson mener å vite at han er.

JUBEL: Manchester United er videre til kvartfinalen i Champions League. Foto: AP Photo/Jon Super / NTB Scanpix
JUBEL: Manchester United er videre til kvartfinalen i Champions League. Foto: AP Photo/Jon Super / NTB Scanpix Vis mer