Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United tester norsk keeper

Manchester United har fattet interesse for Haugesund-keeperen Kenneth Høie (19). Torsdag prøvespilte Høie for Uniteds B- lag mot Liverpools B-lag på Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenneth Høie er reservekeeper i Haugesund bak Per A. Haftorsen og har ennå ikke sluppet til i seriesammenheng. Men 19-åringen som har spilt på aldersbestemte landslag, regnes som et stortalent. I fjor prøvespilte han for Nottingham Forest, og for noen uker siden tikket det inn en telefaks fra United som ville ha Høie over.

Nordmannen trente med klubben i forrige uke, og fikk beskjed om at de ville ha ham over igjen for å se ham i kamp hvis de likte hva de fikk se. Det gjorde de tydeligvis for tirsdag var Høie og Haugesunds keepertrener Kjell Hasselquist tilbake hos Manchester United og keepertrener Tony Coton. Fredag returnerer de til Norge.

Fin erfaring

- Uansett om det blir eller ikke blir noe ut av dette, så er det en fin erfaring, sier en realistisk Kenneth Høie til NTB. Han og Hasselquist er imponert av det som har møtt dem.

- Dette er en veldig jordnær klubb hvor det tydeligvis jobbes veldig hardt. Deres oversikt når det gjelder talentfulle norske spillere er imponerende, sier Kjell Hasselquist.

Manchester United er sannsynligvis på ikke jakt etter bare en, men flere nye keepere etter denne sesongen. Den danske kjempen Peter Schmeichel annonserte tidlig i sesongen at årets ble hans siste på Old Trafford, og at han ønsker seg sydover i Europa.

De siste årenes reservekeeper, Raimond Van der Gouw er ingen unggutt akkurat, og han har bare fått forlenget sine siste kontrakter med ett år av gangen.

(NTB)