SLO CHELSEA I 2008:  Wayne Rooney og Manchester United vant Champions Leauge-finalen i Moskva i 2008. Foto: NTB / AFP
SLO CHELSEA I 2008: Wayne Rooney og Manchester United vant Champions Leauge-finalen i Moskva i 2008. Foto: NTB / AFP Vis mer

Manchester United tilbake til gullscenen

- Kanskje var dette starten på en lang seiersrekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manchester United og Moskva er en god link. Onsdag spiller rødtrøyene gruppespillkamp i mesterligaen i byen der de sist vant turneringen.
Det skjedde på Luzjniki stadion da Chelsea ble slått i finalen i mai 2008. Året etter, den 21. oktober 2009, var sist gang United spilte i Moskva. Også det skjedde på Luzjniki stadion, og CSKA Moskva ble slått 1-0 etter scoring av Antonio Valencia.

Onsdag er scenen igjen Moskva, og motstander er CSKA. Stadion er derimot Arena Khimki siden Luzjniki stadion er under oppussing. Samtlige fire lag i gruppe B står med tre poeng etter to spilte kamper.

Manchester har reist til den russiske hovedstaden i godt lune. Everton ble slått 3-0 på bortebane i helgen. Det gjorde godt for Louis van Gaals menn etter tap med samme sifre for Arsenal i oppgjøret før.
Selvtillit Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Wayne Rooney nettet mot Everton. Wayne Rooney spilte igjen i en litt tilbaketrukket spissrolle bak stjerneskuddet Anthony Martial.

- Kanskje var dette starten på en lang seiersrekke, og jeg er ikke dum. Det blir selvsagt ikke mange forandringer på laget som stiller onsdag, sa nederlenderen van Gaal, som utelot nettopp sine landsmenn Danny Blind og Memphis Depay i kampen mot Everton.

To øyne Manchester United har også flere hensyn å ta. Kommende søndag venter seriederby mot Manchester City. Samtidig kan de ikke undervurdere moskovittene. CSKA har vist strålende form de siste ukene. Laget er ubeseiret på de siste 19 kampene i egen serie, og det er tangering av klubbrekorden satt i 2001. Sist helg ble Ural slått 3-2. Lagets trener er for øvrig Leonid Slutskij. Samme mann overtok nylig også trenerjobben for Russlands landslag. Et lite problem har riktignok CSKA hatt i mesterligaen. Lagets kaptein, keeperen Igor Akinfejev, har aldri holdt nullen i de 33 mesterligakampene han har spilt. Det er nok statistikk som van Gaals giftigste menn i form av Rooney og Martial er fullt klar over.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer