Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United trakk Juventus

London (NTB-Reuters): Det ble italiensk igjen for Manchester United i mestercupen. Fredag ble Juventus trukket ut som semifinale-motstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tredje gang på tre sesonger at lagene møtes i mesterligaen eller mestercupen. Lagene møttes i gruppespillet både i 1996-97 og 1997-98. Den første sesongen vant Juventus 1-0 både hjemme og borte, mens det året etter ble 3-2-seier til United på Old Trafford og 1-0-seier til Juventus i Torino.

Manchester United åpner semifinalene med hjemmekamp. Onsdag slo United ut et italiensk lag for første gang på 42 år da de beseiret Inter i kvartfinalen. Nå får de sjansen til å gjenta den bedriften. I den andre semifinalen møtes Dynamo Kiev og Bayern München.

Trekningen må fortone seg som rene drømmen for Rosenborg som kan slippe kvalifisering og gå rett til gruppespillet i mesterligaen til høsten. Det er som alltid en friplass for tittelforsvareren. Dersom laget som vinner mestercupen også kvalifiserer seg gjennom sitt hjemlige ligaspill, frigjøres en plass.

På grunn av Norges 10. plass på Uefas femårsranking ved utgangen av forrige sesong står Rosenborg på venteliste. Både Manchester United og Bayern München ser ut til å kvalifisere seg gjennom sitt hjemlige ligaspill, og nå kan de møtes i en trøndersk drømmefinale også.

I cupvinnercupen kan det bli en drømmefinale også for nøytrale tilskuere ettersom engelske Chelsea og italienske Lazio ble trukket ut i hver sin semifinale. Chelsea møter Real Mallorca, mens Lazio møter Lokomtiv Moskva.